KRAJ DRAME: Oslobođen Srbin koji je otet u Libiji?

- Ono što u ovom trenutku možemo da vam kažemo jeste da je Tomić slobodan - rečeno je u sedištu nemačke kompanije "Ferostal" za koju Tomić radi, međutim ovu vest nije potvrdilo Ministarstvo spoljnih poslova

  • 26

Miroslav Tomić (36), srpski državljanin, koji je otet pre tri dana u Libiji oslobođen je. On je bio kidnapovan na naftnim poljima udaljenim 1.200 kilometara od Tripolija gde je radio.

OVO JE SRBIN OTET U LIBIJI: Miroslav Tomić nestao pre tri dana u blizini Tripolija! (FOTO)

- Ono što u ovom trenutku možemo da vam kažemo jeste da je Tomić slobodan - prenose beogradski mediji iz sedišta nemačke kompanije Ferostal za koju Tomić radi.

SRBIN OTET U LIBIJI: Bio na radnom mestu, sumnja se na kriminalni čin radi otkupa!

Miroslav je otet kod naftne bušotine Mesina oil fild u vlasništvu kompanija "Arabian Gold Olive Company", koje nisu u zoni sukoba u Libiji, pa se spekuliše da su za otmicu odgovorne lokalne kriminalne strukture, kao i da je cilj otmice - traženje otkupa.

Međutim, iz Ministarstva spoljnih poslova saopštili su da do sada ova informacija nije potvrđena.

- Nemačka firma u kojoj je zaposlen Tomić je obavestila da je on oslobođen, ali da će kada bude došao u kompaniju ili na radno mesto tek tada biti dobijena ta zvanična potvrda, jer oni imaju informacije iz više izvora. Svi tvrde da je oslobođen i svi tvrde da je slučaj rešen, ali dok se Tomić ne bude javio, niko ne može i ne želi da sa takvom sigurnošću potvrdi ovu vest - rekao je za Tanjug generalni sekretar MSP Veljko Odalović.

Predstavnici "Ferostal" kompanije smatraju da kidnapovanje nema političku pozadinu i da je najverovatnije posledica učestalih lokalnih sukoba.

Kompanija je, odmah nakon kidnapovanja, obavestila sve vojne i bezbednosne organe u Libiji, kao i UNSMIL i nemačku ambasadu, kao i porodicu svog radnika. K

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubav-vera-nada

    26. april 2016 | 14:45

    Mani se Miroslave Libije,begaj kuci,dzaba im sve..

  • Јасмина

    26. april 2016 | 15:33

    Драго ми је да је ослобођен.Ма какви да су мотиви отмице,наши грађани нису криви.Они су тамо само да би зарадили и колико,толико обезбедили своју породицу.

  • Neko iz Mase

    26. april 2016 | 14:46

    Dobro je da su se setili da ga oslobode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA