ZUBAR MONSTRUM: Mučio je 100 pacijenata i lomio im vilice, a sada ga je stigla kazna! (FOTO)

"Zubaru monstrumu" je izazivanje bola pričinjavalo zadovoljstvo, pa nije koristio anesteziju u intervencijama za koje je to uobičajeno

  • 5

Francuski sud izrekao je kaznu od osam godina zatvora za "zubara monstruma" zbog namernog maltretiranja oko stotinu pacijenata, prenosi AFP.

ZUBAR IZ HOROR FILMOVA: Lomio pacijentima vilice, vadio po 8 zuba odjednom, nanosio im užasavajuće povrede (FOTO)

Suđenje Jakobusu van Niropu (51) pokrenuto je na osnovu tužbe za vađenje zdravih zuba, puštanje pacijenata sa povredama poput preloma vilice bez tačne dijagnoze i ikakve terapije, namernog zanemarivanja apscesa i sepse.

Sud u centralnom gradu Nevers je, osim zatvorske kazne, ovom zubaru uveo zabranu rada u stomatološkoj struci i naplatio novčanu kaznu u iznosu od 10.500 evra, piše AP.

Van Nirop je sproveo "nepotrebne, izuzetno bolne postupke" na oko 100 pacijenata sa ciljem da naplati zdravstveno osiguranje.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Tokom suđenja je utvrđeno i da "zubaru monstrumu" izazivanje bola pričinjava zadovoljstvo, zbog čega nije koristio anesteziju u intervencijama za koje je to uobičajeno.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA