KOSOVO: U dvorištu kandidata za srpskog poslanika pronađena neeksplodirana ručna bomba

Kosovska policija je napad na porodicu Ristić okarakterisala kao izazivanje opšte opasnosti. Istraga je u toku

  • 5

U dvorištu porodične kuće u selu Jagnjenica u opštini Zubin Potok supruga kandidata za narodnog oslanika na listi koalicije DSS-Dveri u Skupštini Srbije Slaviše Ristića pronašla je danas posle podne neeksplodiranu ručnu bombu.

NOVI SVEDOK U SLUČAJU BRISA TATONA: Sud uvodi Slobodana Čenića

Pripadnici specijalizovanih ekipa EOD tima uklonile su bombu kojoj je bio izvađen osigurač.

U razgovoru za Telegraf, Ristić je rekao da pretpostavlja da je bomba bačena u nedelju posle završetka izbora kada je iz vatrenog oružja ispaljeno više hitaca na njegovu kuću.

- Bomba je bila u travi pored zida i prava je sreća što sin ovih dana nije kosio travu, aktivirao bi je – rekao je Ristić, koji predpostavlja da je bomba bačena u nedelju kada je i pucano na njegovu kuću.

SLUČAJ ATENTATA NA BEKA: Jedina osumnjičena, Maja Adrovac puštena u KUĆNI PRITVOR!

Ristić, koji je do raspuštanja Opština na severu Kosova bio predsednik Zubinog Potoka, smatra da je motiv za napad na njega i njegovu porodicu političke prirode, jer, kako ističe, nema neprijatelje niti se kome zamerio.

U nedelju uveče, kada su nepoznate osobe ispalile rafal na Ristićevu porodičnu kuću, u kući se nalazilo 12 članova njegove porodice, među kojima je bilo i šestoro dece.

Kosovska policija je napad na porodicu Ristić okarakterisala kao izazivanje opšte opasnosti. Istraga je u toku.

Slaviša Ristić je do raspuštanja skupština opština na severu KiM bio predsednik opštine Zubin Potok, poznat je po doslednsti u stavu da je Kosovo i Metohija neotuđiv deo Republike Srbije, protivio se ukidanju srpskih i integraciji istih u kosovske institucije, suprostavljao se otimanju srpske imovine i nelegalnoj privatizaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    26. april 2016 | 23:15

    Ово је терористички напад... Зашто то бар Ви не назовете тако, није ваљда да несмијете због те "квази војске" која Србе чува тамо, а видимо како?! ПС Поздрав свим Србима на Косову и Метохији...

  • Predator 2

    26. april 2016 | 21:57

    Izvuci osigurac pusti kasiku i baci brate uuu.

  • Salee

    27. april 2016 | 02:38

    Ovo je opsta glupost... Ne znate vi njega, to je folirant i opasan politicar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA