GLAVOSEČA PROBAO DA IZNUDI 4.000 EVRA: Na sudu se branio da je u pitanju bila pozajmica

Bakić je negirao da je reč o iznudi, već je napomenuo da je njemu ovaj Novosađanin dužan taj novac

  • 6

Veliboru Bakiću, osuđenom na 15 godina zatvora zbog ubistva Smaila Tarića, a sada osumnjičenom za iznudu, određen je pritvor do 30 dana. Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti ga da je od svog drugara iz Novog Sada, sa kojim se upoznao dok je boravio u pritvoru, pokušao da iznudi četiri hiljade evra.

FILMSKO HAPŠENJE VELIBORA BAKIĆA, osumnjičenog da je Smailu T. odrubio glavu i stavio je u kesu! (VIDEO)

Prethodno su u tužilaštvu saslušani obojica. Bakić je negirao da je reč o iznudi, već je napomenuo da je njemu ovaj Novosađanin dužan taj novac, pišu Novosti.

- Njih dvojica su se upoznala u pritvoru. Bakić je tamo bio tokom istrage ubistva Tarića, a ovaj Novosađanin je “ležao” zbog prevara i falsifikata. Kada su se obojica našla na slobodi, on je Bakića neprestano zvao i molio ga da mu novčano pomogne, jer teško živi. Govorio je da mu pare trebaju za osnovne potrepštine - prepričava naš izvor izjavu oštećenog.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Prema informacijama do kojih smo došli, Bakić nije imao keš, ali je cimeru ponudio jedan automobil, koji je cenio četiri hiljade evra. Predložio mu je da ga proda za hiljadu i po više i da tako zaradi. Bakić je ova kola uzeo od prijatelja koji ih je prodavao.

Novosađanin je rekao da je dobio rok od 45 dana da proda auto, starom vlasniku da njegovih 4.000, a ostatak zadrži. Taj rok je davno prošao, a on niti je dao pare, niti je vratio auto. Bakić je tada, kako je izjavio tokom saslušanja kod tužioca, pozajmio od drugih ljudi novac kako bi nadoknadio tih četiri hiljade, jer je rok od mesec i po dana, do kada je trebao da plati vozilo, davno bio prošao.

Bakić je tada krenuo da poziva bivšeg pritvorskog cimera i da traži novac. Ispočetka su to bile molbe i prijateljska ubeđivanja, a kasnije su počele i pretnje, ali i psovke. Interesantna je, međutim, činjenica da oštećeni Novosađanin, koji je zadržao novac od prodatog auta, pretnje nije prijavio policiji.

- Oštećeni je, kod tužioca, ispričao i da mu je Bakić dolazio i zvonio na interfon, da ga je uznemiravao tražeći novac - navodi naš sagovornik. - Sa druge strane, Bakić navodi da ga je molio da mu vrati novac, jer je i on pozajmio od drugih, kako bi isplatio prvog vlasnika vozila. Priznao je i da mu je pretio, kada je video da ovaj nema nameru da vrati dug.

Interesantna je činjenica kako je policija otkrila šta se dešava.

Navodno, obojica su prisluškivana u okviru drugih predistraga koje se vode. Tako je utvrđeno da Bakić traži novac i preti ovom Novosađaninu. Uhapšen je oko podneva u centru Beograda, u protekli petak. Istog dana, kasno po podne izjavu u novosadskoj policiji dao je i njegov bivši cimer iz ćelije. Obojica su pre dva dana saslušana i u tužilaštvu.

Za smrt Smaila Tarića, čija je odsečena glava pronađena u centru Beograda, a telo nekoliko kilometara dalje, Velibor Bakić je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora. U pritvoru je proveo šest godina i sedam meseci.

Bakić će kaznu služiti u zatvoru “Spuž” u Crnoj Gori, jer je njihov državljanin. Roditelji mu žive u Andrijevici i lakše im je da ga posećuju tamo. On do sada nije poslat na izdržavanje kazne isključivo zbog nečije greške.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dokla

    26. april 2016 | 23:48

    Odsekao glavu a mije odsluzio ni dana gde mi zivimo.Sta sve mozes da radis a da ne robijas.Bitno da za saobracajne prekrsaje salju u zatvor a za glavu pa nije to nista strasni .Au dokle smo dosli.......

  • Nesa

    27. april 2016 | 00:21

    Ma sto posto nije zbog necije greske poslat na izdrzavanje kazne, neko je greskom uzeo par hiljada evra mita i tako se on umesto u zatvoru nasao na slobodi, pravosudje je trulo skroz.

  • Varvarin

    27. april 2016 | 00:04

    Obojica su krivi. Jednom nos, a drugom cela faca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA