SPAVALA SAM S NEPOZNATIM DEČKOM, A ONDA ME JE DOKTOR ŠOKIRAO: Nisi trudna, nemaš HIV, stvar je mnogo gora!

Nakon što je u februaru potvrđen prvi slučaj zaraze zikom kod osobe u kontinentalnom delu SAD-a koja nije putovala u virusom zahvaćene krajeve, Američki Centar za kontrolu bolesti (CDC) je saopštio da ispituje nove izveštaje o mogućem prenosu virusa Zika seksualnim putem

  • 0

Kanadske zdravstvene službe su u ponedeljak objavile da su zabeležile prvi slučaj prenosa virusa Zika na području Kanade putem polnog odnosa. Zaražena osoba je stanovnik Ontaria, a virus je dobio u Kanadi, kada je bio na putovanju i spavao sa nepoznatom osobom!

SMRTONOSNI ZIKA VIRUS HARA SVETOM: Tri osobe preminule u Venecueli

Virus Zika, koji se povezuje sa brojnim slučajevima mikrocefalije u Brazilu, vrlo se brzo širi zemljama Latinske Amerike i Karibima, a komarac koji prenosi virus, proširio se i na 30 američkih saveznih država.

Nakon što je u februaru potvrđen prvi slučaj zaraze Zikom kod osobe u kontinentalnom delu SAD-a koja nije putovala u virusom zahvaćene krajeve, Američki Centar za kontrolu bolesti (CDC) je saopštio da ispituje nove izveštaje o mogućem prenosu virusa Zika seksualnim putem.

CDC je savetovao muškarce koji putuju u područja u kojima je aktivan Zika virus da upotrebljavaju kondome.

Još uvek nema dokaza da žene mogu preneti Zika virus svojim seksualnim partnerima, ali potrebno je preduzeti još istraživanja kako bi se shvatio ovaj problem.

Američki Centar za kontrolu bolesti (CDC) saopštio je da ispituje 14 novih izveštaja o mogućem prenosu virusa Zika seksualnim putem.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA