NINO (5) ZNA SVE GLAVNE GRADOVE SVETA: Mali genijalac iz Mostara ume još mnogo toga! (VIDEO)

- Prvo je počelo sa slikama država, onda je naučio slova i da čita, pa je krenuo sa nazivima država i na kraju naučio je glavne gradove - rekla je dečakova majka

  • 27

Dečak iz Mostara koji još uvek nema 5 godina, Nino Avdić, zna skoro sve glavne gradove država na svetu. On je mali genijalac iz Hercegovine, kako piše novinska agencija Patria.

UPOZNAJTE UROŠA, SRPSKOG GENIJA: Ima samo 9 godina, i umesto da se igra, radi nešto NEVEROVATNO (FOTO)

Nino zna 110 gradova i vrlo brzo odgovara na pitanja svog oca i prijatelja. Njegovi roditelji Šejla i Semir kažu da je dečak veoma rano progovorio, a da je već sa godinu dana znao sve boje.

- Nino je jedno radoznalno dete pa tako smo došli i do tih glavnih gradova. Moja sestra ima veliki udeo u svemu tome jer provodi dosta vremena sa njom, a u svemu im je pomogla i današnja napredna tehnologija. Prvo je počelo sa slikama država, onda je naučio slova i da čita, pa je krenuo sa nazivima država i na kraju naučio je glavne gradove. Svaki dan bi se igrao sa nekim od nas i pitanjima koji je glavni grad - ističe ponosna mama Šejla.

Takođe, mališan se bavi i fudbalom, a njegovi treneri tvrde da je vaspitano, poslušno i jako vredno dete.

- Voli da priča o fudbalu, igračima, klubovima. Mnogo čita o životinjama – dinosaurusima, zmijama, kitovima, insektima, ali naravno države i gradovi su broj jedan. Mi na Nina ne gledamo kao na neko čudo, to je jednostavno njegova radoznalost i želja da zna nešto novo - ističe majka dečaka.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: mojahercegovina.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA