RUSI SPREMNI DA SARAĐUJU: Sada je lopta na američkom terenu!

- Mi smo spremni za to, lopta je sada na terenu Vašingtona - rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu

  • 4

Rusko ministarstvo odbrane pozdravilo je danas saradnju Moskva i Vašhingtona u postizanju mira u Siriji.

BORBA ZA ŽIVOT: Ovako izgleda prva linija KLANICE u Siriji (VIDEO)

- Sve u svemu, mi pozitivno ocenjujemo saradnju sa SAD u Siriji - rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu na međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji u Moskvi, prenosi AFP.

"Naši bilateralni sporazumi o prevenciji incidenata u vazdušnom prostoru funkcionišu, vojne strukture odgovorne za pomirenju sukobljenih strana sarađuju", rekao je Šojgu i dodao da "Moskva i Vašington moraju bliže da sarađuju u borbi protiv međunarodnog terorizma".

Na pitanje o konkretnim koracima u saradnji dve države, Šojgu je odgovorio: "Mi smo spremni za to, lopta je sada na terenu Vašingtona".

U telefonskom razgovoru prošle nedelje, ruski predsednik Vladimir Putin i njegov američki kolega Barak Obama dogovorili su se da zajednički rade na jačanju prekida vatre u Siriji koji je stupio na snagu 27. februara, piše AFP.

Putin i Obama su naglasili "značaj" pregovora u Ženevi, i složili se da bi njihove službe bezbednosti i odbrane trebale da pojačaju saradnju po pitanju Sirije.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca

    27. april 2016 | 18:22

    Saradnja izmedju Rusije i Amerike nikada nije ni prestala. Njihove drzave rade u dogovoru po svakom pitanju i najveci su svetski partneri. Sve ostalo sto procitate ili cujete neveruj te, jer to je cista "ZVAKA" za malu decu...

  • Pera Kojot # 1

    27. april 2016 | 18:10

    Ma dajte vise, kakvi sporazumi! Recite lepo da ste neprijatelji od uvek I da ameri hoce da uniste Ruse! Ali malo su se zeznuli, kinezi ce sve da poje(d)u jos malo!

  • Demokratija

    27. april 2016 | 18:19

    Sve su Sirijce iz Sirije isterali, do poslednjeg coveka. Ostali su samo USA i Ruski mirovni pregovaraci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA