ŠVERCOVAO KOMPJUTERE: Somborac pokušao da prokrijumčari 10 laptopova! (FOTO)

U ovom slučaju je jasno da je reč o pokušaju krijumčarenja, ali u putničkom prometu često postoji dilema, da li je laptop deo ličnog prtljaga ili ne

  • 2

Carinici su na graničnom prelazu Bogojevo zaplenili deset „notebook“ računara, čija je vrednost procenjena na više od 1.200.000 dinara.

Carinici sprečili krijumčarenje 8.600 kapsula kafe NESPRESO! (FOTO)

Računare je pokušao da prokrijumčari 46-godišnji Somborac, koji je automobilom „Volkswagen Turan“ somborskih registarskih oznaka, sam putovao iz Republike Hrvatske.

Prilikom susreta sa crinicima, na uobičajeno pitanje o tome da li ima nešto da prijavi za kontrolu, putnik je rekao da nema ništa. Kada je na zahtev carinika otvorio prtljažnik automobila, u njemu je pronađeno 10 kartonskih kutija sa "notebook" računarima "ASUS MB VER" i "TAISHHI MB VER".

Putnik je pokušao da objasni, da se radi o računarima koje kupio u Republici Srbiji, ali su ostali u prtljažniku automobila prilikom putovanja u Hrvatsku.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Kako to naravno nije mogao da dokaže, jer nije imao nikakvu dokumentaciju kojom bi potkrepio svoju priču, na kraju je priznao da je računare kupio u Osijeku.

Iako je bio spreman da plati carinske dažbine, kako robu nije prijavio, ona je privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

U ovom slučaju je jasno da je reč o pokušaju krijumčarenja, ali u putničkom prometu često postoji dilema, da li je laptop deo ličnog prtljaga ili ne.

U Upravi carina napominju da računar jeste deo ličnog prtljaga, ali samo ukoliko carinski službenici utvrde da se ne radi o novom uređaju kupljenom prilikom datog putovanja, kada se on mora prijaviti i na isti platiti uvozne dažbine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ratko

    28. april 2016 | 20:21

    Bolje kompjutere da covek svercuje nego drogu ali to nekima ne odgovara.

  • Petar

    28. april 2016 | 22:21

    Pa pustite coveka neka sverca, bolje i to nego da ih pokrao. Od vas postenih covek ne moze da zivi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA