MISTERIJA REKE SAVE: Izvađena POTPUNO CRNA riba iz vode, pecaroši zanemeli (FOTO)

Reč je o potpuno crnoj ribi koju je, kako je napisao u opisu fotografije, upecao u Savi

  • 91

Korisnik Tvitera koji se, inače, bavi i pecanjem, okačio je fotografiju koja je zbunila čak i najiskusnije ribolovce.

Reč je o potpuno crnoj ribi koju je, kako je napisao u opisu fotografije, upecao u Savi.

Kako je sam objasnio, nikada nije video tako tamnu ribu u ovoj reci, a to su potvrdili i drugi korisnici ove drutvene mreže.

Da li vi možda znate o čemu je reč? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca gr.ψ. ξψΞ

    2. maj 2016 | 11:15

    MIRE, pa to si ti???? ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

  • Automehanicar

    2. maj 2016 | 09:18

    Peš je srodnik čikovima, pa i dijeli isto stanište sa kamenim čikovom. Najviše voli brzo tekuće vode u kojima se krije iza kamenja, u gustoj travi dna ili u korjenju priobalnog bilja. Glava mu je vertikalno spljoštena i ima po jednu malu bodlju sa svake strane. Dva dorzalna i repno peraje su mu lepezastog oblika. Boja mu varira u zavisnosti od staništa, ali je najčešće braon zelene boje sa tamnijim nepravilnim šarama. Naraste do 12 cm. Hrani se krupnijim insektima i njihovim larvama kao i raznim riječnim račićima. U našim vodama žive dvije vrste peševa. Cottus gobio vrlo rijetko napada, a Cottus poecilopus nikada ne napada ikru drugih riba tako da se ne može smatrati štetnom ribom. Dok prva vrsta živi u cijeloj srednjoj Evropi, druga je nastanjena uglavnom u donjim tokovima rijeka dunavskog sliva. Mrijesti se od marta do maja i svoje gnijezdo brani od drugih riba. Mlađ se izleže nakon tri do četiri nedelja i sve vrijeme su roditelji u blizini. Nakon izvaljivanja, mlađ odlazi nizvodno u potrazi za hranom. LOV PEŠA Nema ekonomskog značaja i sem na takmičenjima, nema ga svrhe loviti. Lovi se lakim ribolovnim priborom, najlon debljine 0,10 – 0,16 ili tanji, udica br. 12-16, plovak nosivosti 0,5 – 1,5 gr. Mamci su glista i razni insekti. Mjesta za lov peša su priobalna područja čije dno mora biti kamenito. Koristi se kao (dobar) mamac za smuđa, koji mu je i najveći prirodni neprijatelj. Peš kao mamac može dugo da preživi na udici i da podnese velike dubine i nedostatak kiseonika, što nije slučaj sa beovicom, koju nedostatak kiseonika i duboka voda brzo ubijaju.

  • Cacanin

    2. maj 2016 | 09:25

    Pes, ima mnogo varijacija boja. . .nista cudno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA