Blagodatni oganj iz Jerusalima stigao i u Kosovsku Mitrovicu

Sveti oganj su danas u pratnji sveštenstva u Manastir Gračanica doneli predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Jovović i Željko Jović.

  • 0

Blagodatni oganj iz Jerusalima, drugu godinu zaredom, dočekali su danas vernici u Hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici.

BLAGODATNI OGANJ iz Jerusalima stiže u subotu u HRAM SVETOG SAVE!

Blagodatni oganj i ove godine je iz Jerusalima stigao prvo u Beograd, odakle je prenet do manastira Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske. Sveti oganj su danas u pratnji sveštenstva u manastir Gračanica doneli predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Jovović i Željko Jović.

Srbi SVETI OGANJ nosili kući u TEGLAMA! (FOTO)

Iz Gračanice, Blagodatni oganj prenet je i u hram Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici.

Beograd, 1. maj 2016 - Blagodatni oganj, plamen sa Hristovog groba u Jerusalimu, stigao je u Srbiju i ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, uz postrojenu gardu Vojske Srbije, gde je predat patrijarhu Irineju, koji ga je sa sveštenstvom podelio građanima. Foto: Tanjug/Oksana Toskić Beograd, 1. maj 2016 - Blagodatni oganj, plamen sa Hristovog groba u Jerusalimu, stigao je u Srbiju i ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, uz postrojenu gardu Vojske Srbije, gde je predat patrijarhu Irineju, koji ga je sa sveštenstvom podelio građanima. Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Starešina hrama, protojerej Staniša Arsić, rekao je da je Blagodatni oganj veliki blagoslov i dar Božji.

- Prvi onaj žižak, prvi plamen od Blagodatnog ognja koji je stigao iz Jerusalima ovde kod nas, upalio je jednu sveću, preneli smo plamen ovde u Hram Svetog Dimitrija kao jedan blagoslov veliki i dar Božji koji se upravo dešava samo na jednom mestu. I samo kada jedan čovek tamo na tom mestu uđe, a to je jerusalimski patrijarh gde silazi Blagodatni oganj i on pali voštanice iznoseći i dajući upravo taj dar Božji koji se svake godine pojavljuje narodu - rekao je Arsić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je podsetio da je Blagodatni oganj ove, kao i prošle godine, stigao u Kosovsku Mitrovicu iz manastira Gračanica.

BLAGODATNI OGANJ UPALJEN, STIŽE U SRBIJU VEČERAS: Evo u čemu je njegova MOĆ!

Blagodatni oganj će posle manastira Gračanice biti prenet u Pećku Patrijaršiju, a potom i u Visoke Dečane.

Planirano je da blagodatni oganj sutra ujutru bude u manastiru Banjska na severu Kosova i Metohije, a u Sopoćanima u podne.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA