PREVIRANJA U HRVATSKOJ: Ili rekonstrukcija vlade ili izbori na jesen!

- Ovoj Vladi nećemo dati više od šest meseci, a nakon toga se mešaju karte. Nemam konce u svojim rukama, ali imam autoritet. Razgovaram s ljudima koji čine većinu u parlamentu - rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

  • 36

Nakon samo 100 dana od formiranja vlade, u Hrvatskoj bi već ove jeseni mogli da budu raspisani novi izbori, navodi portal Index.hr.

MOST: Ovo je pobednik izbora u Hrvatskoj, a nikad niste čuli za njega!

Darinko Kosor, predsednik HSLS-a, stranke članice vladajuće Domoljubne koalicije, ističe da nije zadovoljan s prvih 100 dana Vlade, a komentarišući izjave Ivana Kovačića iz MOST-a kako HDZ više ne može da računa sa sigurnošću na njegovu podršku, rekao je da oni očekuju nove izbore.

- Mi smo apsolutno protiv rekonstrucije unutar vladajuće koalicije. Mi u tome nećemo učestvovati, a izlaz vidimo u izborima koji bi bili na jesen - rekao je šef HSLS-a, komentarišući najnovije izjave Kovačića iz MOST-a.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, međutim, više puta je govori o rekonstrukciji i da o tome pričao i sa liderom HDZ-a i prvim potpredsedniko vlade Tomislavom Karamarkom.

Foto: Tanjug/HINA/Dario Grželj Foto: Tanjug/HINA/Dario Grželj

- Ovoj Vladi nećemo dati više od šest meseci, a nakon toga se mešaju karte. Nemam konce u svojim rukama, ali imam autoritet. Razgovaram s ljudima koji čine većinu u parlamentu. Svaki dan sam u kontaktu sa svima onima koji razmišljaju o tome da ne izgubimo još četiri godine - nedavno je kazao Bandić, podseća Index.hr.

Milivoj Špika iz BUZ-a kaže da je stanje u Domoljubnoj koaliciji za sada stabilno, ali da se "sve može vrlo brzo promeniti"

- Ako MOST želi nove izbore, onda hajdemo u nove izbore - rekao je za Index čelnik BUZ-a.

- MOST su lažna reformska snaga. MOST ima takav nastup, predstavljaju se kao veliki reformatori ali nemaju snage. Ništa ne stoji iza njihovih reči - kaže Špika, dodajući kako je sada već jasno da Hrvatsku čekaju ili novi izbori ili rekonstrukcija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lider

    2. maj 2016 | 18:11

    Ništa od novih izbora to bi neki samo hteli!!!!

  • Jaca gr.ψ. ξφΞ

    2. maj 2016 | 17:24

    Kada nemash karte u svojim rukama, nemas ni Jokera, znaci, JEDNA LASTA NE CINI PROLECE !!! :-)

  • acomurija

    2. maj 2016 | 17:50

    Za to vreme se u Hrvatskoj, pored novokovanica tipa zrakomlat, krugovalnica i sl, odomacio i novi padez: KORUPTIV, a dobija se odgovorom na pitanje - "kome i koliko".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA