OPLJAČKALI DECU OMETENU U RAZVOJU: Na Vaskrs im oteli rukotvorine od kojih žive (FOTO)

Deca ometena u razvoju, čije su rukotvorine ukradene, demoralisana su zbog krađe

  • 8

Policija i dalje traga za vandalima koji su na Vaskrs opljačkali prodavnicu Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osoba iz Sremske Mitrovice, u kojoj su bile izložene rukotvorine njegovih članova, čijom prodajom je Udruženje trebalo da finansira svoje aktivnosti.

NA USKRS OPLJAČKALI UDRUŽENJE MENTALNO NERAZVIJENIH OSOBA: Građani preklinju da se nađe lopov (FOTO)

U noći između prvog i drugog maja, u naselju Stari Most u Sremskoj Mitrovici, nepoznati provalnici upali su u kiosk-prodavnicu sa ručnim radovima dece i osoba ometenih u razvoju, i ukrali brojne predmete kao što su jastučići, krpe za brisanje posuđa, kecelje, krpare, razne figure izlivene od gipsa, ukrasne kutije za nakit, slike, gobleni, korpice od papira... koje su članovi Udruženja izrađivali sa svojim roditeljima ili starateljima, uz prisustvo stručnjaka iz određene oblasti.

- Pomenuta prodavničica je dobijena na korišćenje bez obaveze plaćanja od preduzeća PD PINKI, koju su roditelji sopstvenim zalaganjem zatražili, opremili i izložili radove namenjene za prodaju.

Foto: Udruženje Mnro Sremska Mitrovica Foto: Udruženje Mnro Sremska Mitrovica

Od tih sredstava organizujemo druženja i izlete, proslave kada su značajni datumi, kao i edukaciju ovih osoba - rekli su za "Telegraf" u Udruženju MNRO.

Kako saznajemo, policija iz Sremske Mitrovice izašla je na lice mesta i izvršila uviđaj, kada su nađeni otisci počinilaca i utvrđena šteta u opljačkanoj radnji.

Prema rečima zaposlenih u Udruženju, deca ometena u razvoju, čije su rukotvorine ukradene, demoralisana su zbog samog čina.

- Roditelji su jako emotivno povređeni zbog činjenice da postoje ljudi koji nemaju razumevanja za ovakvu kategoriju osoba sa smetnjama, odnosno invalidima i da su baš njih morali na ovaj način da oštete i oduzmu im njihovu radost - kažu u Udruženju.

(J.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA