KOLINDU SVI IZVIŽDALI: Novinari je "spustili" u direktnoj liniji s Vašingtonom (VIDEO)

Ubrzo su je nadglasale zviždaljke nekolicine prisutnih uz jasnu poruku: Hrvatska vlada uništava medije (Croatian government is killing the media)

  • 25

U Novinarskom domu, u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva, održana je video-konferencija o slobodi medija na kojoj je učestvovala i predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

TURCI GLEDALI U KOLINDINE GRUDI: Hrvatska predsednica izazovnom kombinacijom zaludela Erdogana! (FOTO)

Ona je govorila na engleskom jeziku na konferenciji i bila na direktnoj liniji sa Vašingtonom. Spomenula je kako je sloboda izražavanja temeljno ljudsko pravo i fundament svake demokratske države.

Ubrzo su je nadglasale zviždaljke nekolicine prisutnih uz jasnu poruku: Hrvatska vlada uništava medije (Croatian government is killing the media)!

Pre početka konferencije Kolindi je pristupio istraživački novinar Domagoj Margetić.

Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

Predstavio se i pitao: "Ko je naručio moje ubistvo?" Priložio je taj natpis na kartonu i rekao da je u strahu jer ne zna gde da ide po Zagrebu. Kolinda nije reagovala, a on je seo na svoje mesto i kasnije zviždao.

Kolinda je otišla popraćena zviždanjem.

Tokom dana, predsednica je na ovakvo ponašanje reagovala na Fejsbuku.

"Razočarana sam što su me upravo oni, koji se navodno zalažu za slobodu govora i medija, prekinuli za vreme govora u Novinarskom domu. Ne dopuštajući mi iznošenje mišljenja pokazali su kako nisu iskreni zagovornici slobode govora, već očito angažirani aktivisti. I dalje ću se istrajno zalagati za očuvanje slobode medija i za odgovornost za izrečenu javnu reč."

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA