FBI JURI ZLOČINCE KOJI SU ZAPALILI SRPSKU SVETINJU! Najnoviji detalji istrage o požaru u CRKVI SVETOG SAVE na Menhetnu

- Sveće nisu mogle da zapale Crkvu Svetog Save u Njujorku, jer svako ko je bio u toj crkvi zna da je to nemoguće. Isto važi i za instalacije, jer u trenutku požara nikoga nije bilo unutra, svi su bili na uskršnjem ručku, što je neko mogao da iskoristi i aktivira zapaljivu napravu - kaže Darko Trifunović, profesor na Fakultetu za bezbednost

  • 16

Teorija po kojoj su sasvim slučajno na Uskrs do temelja izgorele četiri pravoslavne crkve, i to u različitim delovima sveta, zvuči zaista neverovatno, a u ovom trenutku policijske i vatrogasne službe u Njujorku intenzivno rade na tome da otkriju kako je došlo do požara koji je uništio srpsku crkvu Svetog Save, koja je bila i pod zaštitom grada kao jedna od najlepših građevina u SAD.

OTKRIVEN UZROK POŽARA koji je u prah pretvorio srpsku crkvu na Menhetnu

Darko Trifunović, profesor na Fakultetu za bezbednost, smatra da će odgovornost za paljenje srpske crkve u Njujorku, ali i pravoslavnih hramova u Australiji i Rusiji, uskoro preuzeti neka teroristička organizacija.

TUŽNA ISPOVEST SRBA IZ NJUJORKA: Crkvu Svetog Save obilazimo 40 godina, a sada smo gledali kako nam nestaje pred očima!

Foto: Милан Милатовић, Facebook/Saborna Crkva Svetog Save u Njujorku - Saint Sava Cathedral in New York Foto: Милан Милатовић, Facebook/Saborna Crkva Svetog Save u Njujorku - Saint Sava Cathedral in New York

- Sveće nisu mogle da zapale Crkvu Svetog Save u Njujorku, jer svako ko je bio u toj crkvi zna da je to nemoguće. Isto važi i za instalacije, jer u trenutku požara nikoga nije bilo unutra, svi su bili na uskršnjem ručku, što je neko mogao da iskoristi i aktivira zapaljivu napravu. Verujem da će se FBI uključiti u istragu, ali i da će uskoro neka teroristička organizacija preuzeti odgovornost. Neka vas ne buni to što nije bilo ljudskih žrtava, jer je ovog puta na meti bio hram koji simbolizuju prijateljstvo između Srbije i SAD. Ovo je bio religijski terorizam - kaže Trifunović.

Foto: Милан Милатовић, Facebook/Saborna Crkva Svetog Save u Njujorku - Saint Sava Cathedral in New York Foto: Милан Милатовић, Facebook/Saborna Crkva Svetog Save u Njujorku - Saint Sava Cathedral in New York

SRPSKI KONZUL U NJUJORKU PROGOVORIO o navodnom "podmetanju požara" u crkvi na Mehnhetnu

Prema rečima verskog analitičara Slobodana Sadžakova, trebalo bi se uzdržati od histeričnih scenarija dok se ne okonča zvanična istraga.

Printskrin: Instagram/Cody Joel Printskrin: Instagram/Cody Joel

- To što je vatrogasna služba Njujorka rekla da je požar sumnjiv ne znači automatski da ga je neko podmetnuo. S druge strane, veoma je čudno što su u istom danu izgorela četiri pravoslavna hrama. Naravno, ne treba se povoditi za histeričnim scenarijima, jer šta ćemo ako se na kraju ispostavi da su u pitanju bile samo loše instalacije. S druge strane, ako se ispostavi da je u pitanju terorizam, to bi zaista predstavljalo novu stranicu u religijskom životu - naglasio je Sadžakov.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anoniman

    4. maj 2016 | 08:28

    Izgleda ce ovo biti kao sa ubistvom one mlade djevojke.Svaki dan se nesto objavljuje uglavnom nista konkretno niti korisno.Juce su bile svjece danas je nesto drugo sutradan ce biti nesto trece i tako iz dana u dan.Zamajava se narod drugim novim problemima kako bi se zaboravili stari kako bi im se odvukla paznja na drugu stranu.

  • SRB IN

    4. maj 2016 | 11:22

    Ovu paljevinu svece nisu izazvale jer se zna gde se drze i prosto je nemoguce da se pozar tako brzo rasirio po celoj Crkvi. Neko je to uradio i kad se sazna primeniti Izraelski metod. Vreme je da se varvarima vraca i to duplom merom bez pardona.

  • Maxwiler

    4. maj 2016 | 08:25

    Sve je to terorizam...nema sta čekati samo osveta ...treba da se osvestio a ne da praštam našim životima ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA