OTKRIVEN UZROK POŽARA U CRKVI SVETOG SAVE: Nije podmetnut!

Mirjana Živković je rekla da je posredstvom Ambasade Republike Srbije u Vašingtonu upućena nota Stejt departmentu sa zahtevom da se svi rezultati istrage uzroka stave na uvid Konzulatu

  • 7

Zvanično je potvrđeno da požar u kojem je na Uskrs izgorela Saborna crkva Svetog Save u Njujorku, nije podmetnut, rekla je za RTS konzul Srbije u Njujorku Mirjana Živković posle sinoćnjeg razgovora sa gradonačelnikom Njujorka Bilom de Blazijem.

FBI JURI ZLOČINCE KOJI SU ZAPALILI SRPSKU SVETINJU! Najnoviji detalji istrage o požaru u CRKVI SVETOG SAVE na Menhetnu

Živković je rekla da je posredstvom Ambasade Republike Srbije u Vašingtonu upućena nota Stejt departmentu sa zahtevom da se svi rezultati istrage uzroka stave na uvid Konzulatu.

- Očekujemo da to bude odmah po završetku istrage - dodala je Živkovićeva.

Prema njenim rečima, još je rano da bi se govorilo o konkretnim rezultatima istrage.

Foto: Милан Милатовић, Facebook/Saborna Crkva Svetog Save u Njujorku - Saint Sava Cathedral in New York Foto: Милан Милатовић, Facebook/Saborna Crkva Svetog Save u Njujorku - Saint Sava Cathedral in New York

- Nemamo još nikakvih indikacija u kom pravcu ide istraga i da li se sumnja na teroristički akt ili bilo šta što bi bile čudne okolnosti. U ovom momentu nemamo zvanični izveštaj - istakla je Živkovićeva.

Živkovićeva je dodala da se srpska zajednica u Njujorku već pokrenula i da je dan posle požara stiglo hiljade mejlova različitih inicijativa.

Foto: Милан Милатовић, Facebook/Saborna Crkva Svetog Save u Njujorku - Saint Sava Cathedral in New York Foto: Милан Милатовић, Facebook/Saborna Crkva Svetog Save u Njujorku - Saint Sava Cathedral in New York

- Posle jedne velike neverice i velike tišine zajednica je odreagovala na najbolji mogući način i sada svi razmišljamo pozitivno bez obzira na užasnu situaciju - navela je generalni konzul.

Živkovićeva je navela da svi imaju pozitivan stav da se crkva mora i treba obnoviti i da će sve biti učinjeno da se to u što skorijoj budućnosti i desi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velislav

    4. maj 2016 | 12:11

    Verovatno su i u ostalim pravoslavnim crkvama ostale neugašene sveće. Čista slučajnost.

  • Samir

    4. maj 2016 | 12:13

    Logično kad se tolike svijeće popale da se nešto i zapali

  • (realni)

    5. maj 2016 | 05:54

    @samire Ja Sam to vec prvog dana rekao da su svece U pitanju a oni svi me napadose komentarima ljudi ne znaju gde udaraju od brzog zivota po svetu a ne da pale crkve po americi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA