POBEDA SANDERSA NAD KLINTONOVOM IZNENADILA AMERIKANCE: I Tramp pobedio u Indijani, Kruz odustao (FOTO) (VIDEO)

Sve su veći izgledi da će se Tramp suočiti sa Klintonovom na jesen, u odlučujućem megdanu za naslednika predsednika Baraka Obame, koji će napustiti Belu kuću posle dva mandata

  • 3

Na unutarstranačkim izborima u Indijani Ted Kruz je objavio da se povlači iz kampanje za republikansku nominaciju za kandidata na predsedničkim izborima u SAD, pretrpevši težak poraz od Donalda Trampa, dok je među demokratama Berni Sanders neočekivano nadmašio Hilari Klinton.

POSLE TEŠKOG PORAZA: Ted Kruz se povlači iz trke za republikansku nominaciju

Izgubivši od Trampa sa 36,7 naspram 53,3 odsto glasova, Kruz je sinoć objavio da "teška srca" obustavlja kampanju, a njegova odluka o povlačenju je mnoge iznenadila, navodi Rojters, dodajući da mnogi republikanci koji su osuđivali Trampa sada ne znaju šta da rade.

- Uložili smo sve naše snage u Indijanu, ali su birači izabrali drugačiji put - rekao je ovaj senator iz Teksasa.

Ted Kruz. Foto: Tanjug/AP Ted Kruz. Foto: Tanjug/AP

Kruz je Trampa juče optužio da je "potpuno nemoralan", da je "patološki lažov" i "serijski ženskaroš", na šta mu je Tramp odgovorio tako što ga je nazvao "očajnim kandidatom koji pokušava da spase svoju neuspešnu kampanju".

Međutim, nekoliko sati kasnije, nakon što je Kruz najavio da se povlači iz trke, Tramp mu je čestitao kao "pametnom i žilavom takmičaru".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tramp je juče, nakon što je njegov glavni protivnik odustao od trke za Belu kuću, poručio da će pobediti u nadmetanju sa predsedničkim kandidatom Demokratske stranke, što će verovatno biti Hilari Klinton, preneo je AFP.

- Pobedićemo u u novembru, i to će biti velika pobeda -  istakao je Tramp, koji je za Klintonovu rekao da "neće biti ni sjajan, ni dobar, ni loš predsednik i da ona ne razume šta je to trgovina", prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ovaj njujorški biznismen, koji nije mnogo popularan u redovima sopstvene partije, gotovo će sigurno biti nominovan za republikanskog kandidata na izborima za predsednika SAD, ocenjuje danas BBC.

Tramp će se u nastavku kampanje u redovima svoje stranke nadmetati sa Džonom Kejsikom, koji je u Indijani osvojio 7,5 odsto glasova i kome većina svetskih medija ne prognozira veliki uspeh u predstojećim obračunima s njujorškim milijarderom u Oregonu, Novom Meksiku, Klivlendu i Kaliforniji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Koliko je Trampova pobeda u Indijani bila najavljivana, toliko je, u trci među demokratama, pobeda Bernija Sandersa nad Hilari Klinton iznenadila Amerikance.

Sanders je juče osvojio 52,7 odsto glasova, dok je njegovoj glavnoj protivnici pripalo 47,3 odsto glasova, a time je on stavio tačku na niz obeshrabrujućih poraza i usporio napredovanje bivše državne sekretarke na putu ka nominaciji za predsedničkog kandidata.

Foto: Tanjug/ason Clark/Evansville Courier & Press via AP Foto: Tanjug/ason Clark/Evansville Courier & Press via AP

Iako Klintonova ima više delegata od Sandersa, on je posle pobede u Indijani poručio da "borba još nije gotova".

ŠTA HILARI KLINTON NOSI U SVOJOJ TORBI: Zbog ovoga će da postane predsednica SAD (VIDEO)

Sve su veći izgledi da će se Tramp suočiti sa Klintonovom na jesen, u odlučujućem megdanu za naslednika predsednika Baraka Obame, koji će napustiti Belu kuću posle dva mandata, zaključuje BBC.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Rojters ocenjuje, na osnovu rezultata najnovije ankete, da bi u potencijalnom konačnom sučeljavanju na izborima Klintonova prednjačila u odnosu na Trampa za oko 10 odsto.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pas laje, vetar nosi

    4. maj 2016 | 16:11

    Nadam.se da neće pobediti ona zmija Klintonova.Amin!

  • Apolo

    4. maj 2016 | 16:24

    Mr.Trump : oduva ih...... bravo ...............................!

  • Velislav

    4. maj 2016 | 20:51

    Glasanje za Klintonovu je dovoljan dokaz koliko su Amerikanci tupava i neobaveštena nacija. Za njih je jedina istina ono što se objavi na cnn-u.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA