SKANDAL: Sportski komentator Gojko Andrijašević uhapšen zbog prevare

Komentator televizije Sport klub tereti se za malverzacije sa čekovima i platnim karticama. Posle saslušanja, pušten je da se brani sa slobode. Nezvanično, Andrijašević je varao da bi vratio kockarske dugove

  • 3

Sportski komentator Gojko Andrijašević uhapšen je juče pod sumnjom da je počinio malverzacije sa čekovima i platnim karticama. On je sa lisicama na rukama juče pre podne doveden u Prvi osnovni sud, ali je posle saslušanja pušten na slobodu. Još nije jasno šta je slavnog komentatora motivisalo da počini prevare koje mu se stavljaju na teret, ali neki mediji prenose da su razlog kockarski dugovi.

Gojko Andrijašević se u više navrata nije odazivao pozivima suda, pa je sud za njim raspisao poternicu. U Palati pravde Andrijaševića je juče popodne saslušao dežurni istražni sudija Prvog osnovnog suda zbog sumnje da je počinio prevaru, na osnovu člana 228 Krivičnog zakona Srbije.

Dnevni list "Press" prenosi da je Andrijašević, bled u licu, sa lisicama na rukama i u pratnji dvojice policajaca, stigao u Palatu pravde, na iznenađenje zaposlenih koji su ga prepoznali.

- Protiv Andrijaševića podneta je krivična prijava zbog sumnje da je upotrebljavao platna sredstva bez pokrića. On je izdavao čekove bez pokrića, kao i platne kartice. Sud mu je slao više poziva za saslušanje, ali su se oni uvek vraćali, budući da okrivljeni nema stalno mesto prebivališta. Zato je sudija za njim raspisala poternicu - kaže izvor dnevnog lista "Press" blizak istrazi.

Nakon saslušanja, istražni sudija nije odredila pritvor Andrijaševiću, i on je pušten da se brani sa slobode.  Kako prenosi ovaj dnevni list, Andrijašević je već duže vreme u velikim finansijskim dugovima, u koje je upao zbog problema sa kockom. Zbog toga je, navodno, bio prinuđen da koristi čekove i kartice bez pokrića kako bi dugove pokušao da vrati. Takođe, Dajners klub je protiv poznatog komentatora pre nekoliko godina podneo krivičnu prijavu zbog duga od 170 hiljada dinara.

Gojko Andrijašević je u novinarstvu više od 15 godina i slovi za jednog od najuticajnijih komentatora u zemlji i verovatno najboljeg poznavaoca evropskog fudbala. On se afirmisao prenoseći mečeve Premijer lige na televiziji Palma još 1995. godine.

(M. S.  / Press / Foto: RTS)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simo

    20. maj 2012 | 08:14

    Nije ni direktor Sportkluba (Nemanja Simeunovic)cvecka, daje novac(PLATU) na ruke umesto da uplacuje na racun. Bilo bi dobro da se proveri poslovanje firme gde radi Andrijasevic.

  • prevarena

    22. avgust 2012 | 14:57

    sve je istina, prevarant je uzeo vise hijada evra od svojih dragih prijateljica i nikada im nije vratio, uz sve lazi koje traju i danas...

  • Lucky

    19. maj 2012 | 20:24

    Pa na koju su mu adresu slali pozive, ako nema stalnu adresu? U svakom slucaju ima adresu stalnu na kojoj radi, a tamo uvek ima neko da primi poziv??? Sad ce garant da se javlja ja na sudjenja?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA