Zašto bi samo benzinske pumpe zarađivale na jeftinoj nafti? Zaradite i vi!

I dok je cena barela sirove nafte na svetskom tržištu i dalje izrazito niska, benzinske pumpe nam i dalje naplaćuju skupo gorivo, ostvarujući pri tome ogromne profite

  • 2

Međutim i vi možete da ostvarite zaradu na kretanju cene sirove nafte, trgujući na svetskoj berzi.

Iskoristite priliku da uzmete besplatnih 50€ za trgovanje na svetskoj berzi i zaradite na ceni sirove nafte.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti ovde.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Trenutna cena sirove nafte kreće se oko 44 dolara po barelu, a prema Economy Forecast Agency tokom maja bi mogla ponovo da se spusti do 37.15 dolara.

Muhamed bin Salman, zamenik predstolonaslednika i ministar odbrane Saudijske Arabije, nedavno je izjavio da Saudijska Arabija nije zabrinuta oko cene i da joj je sve jedno da li je cena 30 ili 70 dolara po barelu.

Ova izjava je na tržištu prihvaćena sa velikom rezervom. Veoma niska cena nafte košta milijarde dolara Saudijsku Arabiju, ugrožava njen kreditni rejting i od zemlje kreditora, pravi dužnika. Saudijska Arabija je nedavno podigla preko 10 milijardi dolara od globalnih banaka.

Naftna platforma. Foto: AP / Tanjug Naftna platforma. Foto: AP / Tanjug

Ipak, tvrdnja Muhameda bin Salmana nije u potpunosti bez osnova. Najveći izvoznik nafte na svetu odlučno odbija da pomogne proizvođačima sa višim troškovima proizvodnje, uprkos šteti koju niska cena nanosi javnim finansijama, uverena da će niske cene uticati na brže ekonomske reforme u zemlji i istovremeno naneti veliku štetu njenom najvećem rivalu –Iranu.

Na sastanku koji je održan 17. aprila u Dohi, prestonici Katara, Saudijska Arabija je blokirala sporazum o zamrzavanju proizvodnje između proizvođača u OPEC-u i onih koji ne pripadaju ovom kartelu, kao što je Rusija, uz odbijanje da prihvati sporazum ukoliko to ne uradi i Iran.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti ovde.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Povećanje proizvodnje na Bliskom Istoku i Severnom moru obnovilo je zabrinutost oko presnabdevenosti tržišta. Zvanični izveštaji pokazali su da je i Irak povećao svoju proizvodnju na naftnim poljima na jugu tokom aprila sa 3.286 miliona barela u danu na 3.36 miliona.

U istom periodu proizvodnja u Saudijskoj Arabiji dostigla je 10.15 miliona barela a prema nekim nezvaničnim izvorima mogla bi uskoro da dostigne i rekordnih 10.5 miliona barela. Iran takođe povećava proizvodnju kao što je i obećao. Od početaka godine izvoz koji je iznosio oko 1 milion barela u danu do danas je porastao na skoro 2 miliona barela.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti

Ugovori za razliku u ceni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za vaš kapital jer cene mogu brzo da postanu nepovoljne za vas. Gubici mogu da premaše vaše depozite i od vas bi se moglo zahtevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumeli rizike, a potražite i nezavisan savet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posledice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • betmenucivilu

    9. maj 2016 | 14:36

    Benzinske pumpe zaradjuju par dinara a ne prave ekstra profit na gorivu.Isto je skupo jer su ogromne akcize drzave. Dezinformisete ljude...

  • Boban

    9. maj 2016 | 10:38

    Mozda će na kraju baš Saudijska Arabija da stane u kraj ISISu. Zbog njih i jeste tako niska cena nefte jer niko neće da ukaze u zemlje poput Sirije, Iraka, Nigerije... A to su najjače zemlje što se tiče nafte. Saudijska Arabija ispada kolateralna šteta. Dok im ne doku..i. Oni nisu navikli da zive u bedi i neće. Pa čak ni zbog nekakvog laznog islama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA