ZBOGOM, LEGENDO NOVOG SADA: Preminuo Slobodan Kuzmanov Kuza

Novosadski umetnik Kuzmanov preminuo je nakon teške bolesti u 69. godini života

  • 0

"Slobodan Kuzmanov Kuza, naš kolega, prijatelj, grafičar, tenički urednik, slikar, dobri duh Dnevnika, Novog Sada i Petrovaradinske tvrđave jutros nas je napustio i preselio se u večnost", ovim rečima se preko Fejsbuka oprostio od njega fotograf Darko Dozet. Novosadski umetnik Kuzmanov preminuo je nakon teške bolesti u 69. godini života, prenosi portal 021.rs.

Ovaj poznati umetnik sa Petrovaradina ostavio je pečat ne samo u Novom Sadu, već i u mnogim državama sveta. Osim grafike i slikarstva, bavio se karikaturom, tapiserijom, opremom knjiga i plakatom.

Ovih 9 domaćih glumaca je umrlo, a to verovatno niste ni znali! (VIDEO)

Bio je tehnički urednik "Indeksa", "Glasa omladine", "Stava" i "Dnevnika".

Preminuo general Cvjetko Savić

Kao član udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine (UPIDIV-a) dobitnik je brojnih nagrada, među kojima: novosadske Nagrade punoletstva 1970. za umetničku karikaturu, prve nagrade SLUPUJ-a za plakat Uneska 1971.godine. Dobitnik je i Pohvale beogradskog Majskog salona Eksperiment 5, za plakat 1973. godine. Nagrađen je Na Međunarodnom salonu karikatura u Montrealu 1970. i 1971. godine.

Izlagao je u Novom Sadu, Beogradu, Zagrebu Montrealu, Parizu, Bratislavi i Vroclavu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA