TUŽNO: Bolesno dete sa nogama slona (FOTO / VIDEO)

Vinsent Okeš iz Ugande ima poremećaj limfnih žlezda, ali i infekciju zbog koje mu noge sve više otiču. Njemu su donji ekstremiteti trenutno teži od ostatka tela i nije u mogućnosti ni da hoda ni da puže

  • 4

Desetogodišnji dečak iz Ugande Vinsent Okeš ima noge koje su nekoliko puta teže od ostatka njegovog tela. Naime, zbog neobične infekcije od koje boluje i zbog koje se bori za život, noge ovog dečaka otekle su i sve više liče na noge slona. Lekari u Ugandi tražili su pomoć od britanskih doktora za ovog dečaka, koji se suočava sa amputacijom oba ekstremiteta.

Vinsentova borba za život počela je kada su mu doktori otrkrili brzo napredujuću infekciju, koja postaje kobna ako se ne leči. Inače, veruje se i da je Vinsent rođen sa poremećajem žlezda, što dodatno pojačava otok na njegovim nogama. Međutim, konfliktne lekarske dijagnoze i rad pojednih medicinskih ustanova u njegovoj zemlji doveli su Vinsenta do moguće amputacije.

Njegovi roditelji otkrili su problem kada je Vinsent bio star samo godinu i po dana, ali su bili suvišne siromašni da bi ga vodili na lečenje. Kako je rastao, noge su mu sve više rasle. One su danas toliko natečene da on nije u stanju da hoda ni da puže. Pošto toliko otekle noge ne mogu da stanu u šorts ili pantalone, Vinsent nosi suknje i haljine za devojčice.

- Zaista ga uznemirava to što mora da nosi roze haljine, pa ga ostala deca začikavaju. On je mali, ali noge su mu zaista teške i teže nego on - kaže Vinsentov otac Tito.

Lokalni doktor Isak Osira očajnički pokušava da pomogne ovom dečaku. On apeluje na britanske stručnjake da pomognu u dijagnozi i spreče moguću amputaciju, te tako spasu dečakov život. Tokom skeniranja koje su obavili, lekari su ustanovili da postoji greška u Vinsentovom limfnom sistemu, kao i izvesni deformiteti.

(M. S. / Miror.co.uk)

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • skoza

    19. maj 2012 | 19:56

    posledica GMO(genetski modifikovane hrane-organizama)koji se nalaze u prskanoj hrani,prenose se genetski.Cuvajte se prskane hrane,koju namece zapad.Takvi proizvodi su vec se pojavili kod nas...Idite u sela spasavajte se,dok nije kasno,zapadne sekte zele da ste u smrdljivim gradovima,jos su vam rekli da je grad i njegova kultura kul..na selu mozete uzgajati svoju hranu domacu i zivjeti kao Bogovi..U KOLIKO NE ZELITE DA VAM POTOMCI NEBUDU OVAKVI-TUZNO ZAR NE??---cuvajte se codex alimentariusa

  • krediti

    19. maj 2012 | 19:15

    Jadno dijete :(

  • Miloš

    19. maj 2012 | 19:37

    Jel moguće uopšte ovako nešto? Ja ne mogu da verujem šta vidim! Jadan dečak!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA