RRA: TV KCN Svet Plus 3 prekršila predizbornu tišinu

Ova televizija, prema navodima Saveta RRA, kršila je izbornu tišinu u petak, 18. maja, jer je emitovala materijal koji se može smatrati izbornom propagandom

  • 2

Savet Republičke radiodifuzne agencije utvrdio je da je kablovski emiter TV KCN Svet Plus 3 u petak, 18. maja, tokom večernjih sati u više navrata grubo prekršio predizbornu tišinu.

RRA je saopštila da je ta televizija prekršila predizbornu tišinu emitujući sadržaje koji se mogu svrstati u političku propagandu. Takođe, ti sadržaji bili su u direktnoj vezi sa kampanjom, odnosno negativnom kampanjom predsedničkih kandidata pred predstojeći izborni krug. U saopštenju RRA dodaje se da je nepravilnost utvrđena nakon izveštaja stručnih službi.

Tim povodom Savet RRA naložio je operatorima da programi koje emituju moraju da budu usklađeni sa zakonom i propisima. RRA još jednom upozorava emitere da kršenje predizborne tišine predstavlja osnov za izricanje mera u skladu sa nadležnostima Saveta RRA.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    19. maj 2012 | 22:16

    Stidite se prvo je B92 info u emisiji izmedju dve vatre u ranim jutrarnjim casovima prekrsila izbornu tisinu, a za nju nema opomene...Sramota.

  • ivca

    19. maj 2012 | 23:52

    To je pickarsko-sns-radikalska televizija i hvala bogu pa je na kraju iptv liste kanala. Smrdljivci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA