KRVAVI IZBORI: Pucnjava, napadi i krađa mašina za prebrojavanje glasova, najmanje 10 ljudi ubijeno!

Naoružane pristalice suprostavljenih kandidata otvorili su vatru jedni na druge, pri čemu je poginula jedna i ranjene dve osobe

  • 3

Najmanje deset osoba poginulo je u nasilju tokom izbora širom Filipina, gde su napadana glasačka mesta, vozila i prijavljena je krađa mašina za prebrojavanje glasova, saopštila je danas filipinska policija.

Međutim, filipinske vlasti su prijavljeno nasilje opisale kao izolovane incidente i da opšti izbori protiču, uglavnom mirno.

Najteži incident prijavljen je u Rozariju, gradu nedaleko od Manile, gde je u napadu ubijeno sedam osoba. U gradiću Guindulunganu, na jugu Filipina, na glasačkom mestu ubijena je jedna osoba.

Od eksplozije granate na pijaci u gradu Kotabato, takođe, na jugu, poginula je jedna osoba. U susednom gradu, Sultan Kudarat na glasačko mesto upalo je dvadesetak osoba i odneli su mašine za prebrojavanje glasova.

U provinciji Abra na severu Filipina naoružane pristalice suprostavljenih kandidata otvorili su vatru jedni na druge, pri čemu je poginula jedna i ranjene dve osobe.

Predsednik Centralne izborne komisije Rovena Guanzon rekla je da nasilje neće uticati na rezultat izbora.

Političko nasilje je višegodišnji problem na Filipinima, čemu dodatno doprinosi nedostatak regulativa za posjedovanje naoružanja, korupcija u redovima bezbednosnih snaga i političke "dinastije" koje često imaju sopstveno obezbeđenje.

(Telegraf.rs/ Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA