≫ 

BOG JE POGLEDAO: Evo koliko će da traje OPORAVAK Nede Arnerić i sa kakvim TAČNO POSLEDICAMA se suočava!

- Kod konkretnog slučaja, velikom srećom nema neuroloških ispada, što znači da kičmena moždina nije niti oštećena, niti nagnječena - rekao je diplomirani fizioterapeut i kiropraktičar dr Vladan Jovićević

  • 23

Diva i seks simbol jugoslovenskog glumišta Neda Arnerić, u nedelju je pala sa terase i tom prilikom zadobila ozbiljne povrede tri pršljena, zbog čega se spekulisalo da može da ostane invalid ili da čak podlegne zadobijenim povredama.

Evo šta je Nedu Arnerić spaslo od SIGURNE SMRTI, nakon pada sa trećeg sprata! (FOTO)

Prema našim saznanjima, srpskoj glumici prelomljeni su 6. vratni., 12. grudni i 1. lumbalni pršljenovi, a šta to znači prokomentarisao je naš čuveni diplomirani fizioterapeut i kiropraktičar dr Vladan Jovićević, vođa centra i direktor Doma zdravlja “West Medic”.

STRAVIČNE SLIKE SA MESTA NESREĆE: Ovde je pala Neda Arnerić sa više od ŠEST METARA VISINE! (VIDEO) (FOTO)

Foto: ncqeurope.com Foto: ncqeurope.com

- Kod konkretnog slučaja, velikom srećom nema neuroloških ispada, što znači da kičmena moždina nije niti oštećena, niti nagnječena. Ono što sledi je oporavak na ortopediji i kasnija rehabilitacija. Za sada se naravno ne obraća previše pažnje na verovatna oštećenja diskusa, koja će se izdefinisati u kasnijoj fazi oporavka. Tada će kvalitetna rehabilitacija biti od presudnog značaja za što potpuniji oporavak, koji može u najboljem slučaju da traje 3-4 meseca - rekao je on.

REKLA JE SAMO - "IZVINITE, PUSTITE ME": Ispovest komšije, koji je spasavao Nedu Arnerić posle pada! (FOTO) (VIDEO)

Jovićević je naglasio i da ovakav tip povrede najčešće dovodi do potpune ili delimične kvadriplegije (oduzetosti svih ekstremiteta) - ako je povreda moždine na nivou C6, ili paraplegije (oduzetosti donjih ekstremiteta) - ako je oštećenje na nivou T12 ili L1.

KLINIČKI CENTAR POTVRDIO kakve TAČNO povrede ima Neda Arnerić posle jezivog pada!

Da podsetimo, Neda Arnerić pala je sa svoje terase u Ulici Dubljanska na Vračaru, gde je prema rečima supruga prostrirala veš. Njen pad ublažio je limeni krov antikvarnice u prizemlju zgrade, odakle je hitno prevezena u Urgentni centar KCS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA