MAJSTORE, SVAKA ČAST: Zoran Simjanović dobio PRESTIŽNU NAGRADU u Njujorku!

- Ovo je najveća nagrada, koja je dobijena u našoj zemlji. Veoma sam se obradovao ovakvom svetskom priznanju - kaže naš kompozitor

  • 1

Jedan od najvećih srpskih kompozitora filmske muzike Zoran Simjanović, dobio je svetsku nagradu Global Šort Film Avards u Njujorku. On je komponovao muziku u slovenačkom kratkom igranom filmu "Mario je gledao more zaljubljenim očima", čije je delo rediteljke Svetlane Dramlić.

SRPSKI MORIKONE: Kako sam pisao muziku za Maratonce, Balkan ekspres, Grlom u jagode... (FOTO) (VIDEO)

Tradicionalno će na festivalu u Kanu biti svečana dodela ovog visokog priznanja, koja je zakazana je 21. maj. Pored toga tamo će biti prikazana i sva najveća ostvarenja filmske industrije, koja su nagrađena u Njujorku.

- Ovo je najveća nagrada, koja je dobijena u našoj zemlji.Veoma sam se obradovao ovakvom svetskom priznanju - kaže Simjanović.

Kaže da ovoga puta neće ići u Kan po nagradu, već će to zadovoljstvo imati mladi koji su radili sa njim.

- Pored mene, nagradu su primili i tri mlada ton majstora, tako da ću njima prepustiti odlazak u Kan i primanje nagrade. Znam kako izgleda kanska "frka", bio sam tamo. Neka idu klinci iz ovog filma da vide šta je Kan - rekao je kompozitor.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Rediteljka Svetlana Dramlić, Boštjan Kačičnik, Saša Jovičić i Petar Stojičić, koji su u Njujorku nagrađeni za najbolji zvuk.

Ovaj slovenački film je izabran, među 1.400 prijavljenih filmova iz čak 80 zemalja. Glavne uloge igraju naša Branka Katić i Dušan Šarotar, koji je i scenarista. Kada su ga pozvali da učestvuje na ovom projektu, Simjanović je pisao knjigu "Kako sam postao i prestao da budem filmski kompozitor".

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Jedino što sam radio u poslednje vreme bilo je u Sloveniji, komponovao sam muziku i za kratki film "Čežnja", koji je Dejan Karaklajić tamo snimao. Ali kod nas i dalje nema para za nove filmove, i ne verujem da ću ovde u dogledno vreme nešto raditi - ističe Simjanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • топлистанадреалиста

    10. maj 2016 | 17:36

    Овај човјек је легенда!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA