Snimili kraljicu Elizabetu dok ogovara Kineze. Evo šta je rekla o njima (VIDEO)

Ovakvi komentari kraljice Elizabete su neobični, s obzirom na to da je ona tokom svoje višedecenijske vladavine postala poznata po tome da izbegava izjašnjavanje o politici u javnosti

  • 3

Britanska kraljica Elizabeta Druga "uhvaćena" je u video snimku BBC-a kako kaže da su kineski zvaničnici tokom posete predsednika Si Ðinpinga Velikoj Britaniji u oktobru "bili veoma nepristojni prema ambasadoru" Britanije u Kini.

Pitali su kraljicu Elizabetu na ulici da li zna kraljevsku porodicu, njen odgovor će vas oboriti s nogu

Na snimku koji je objavljen danas vidi se kako Elizabeta na svom rođendanskom prijemu u Bakingemskoj palati razgovara sa jednom policijskom zvaničnicom o poseti kineske delegacije Velikoj Britaniji.

Kako je ocenila američka agencija AP, pomenuti komentari Elizabete su neobični, s obzirom da je 90-godišnja kraljica tokom svoje višedecenijske vladavine postala poznata po tome da izbegava da se javno izjašnjava o politici.

Na snimku policijska zvaničnica Lusi Dorsi, koja je bila zadužena za osiguranje bezbednosti tokom posete kineske delegacije, kaže kraljici da je to bilo "vreme izazova".

- Bili su veoma nepristojni prema ambasadoru - odgovara na tu opasku kraljica Elizabeta.

Britanski premijer Dejvid Kameron je na istom prijemu "uhvaćen" kamerom dok govori kraljici Elizabeti da će lideri nekih "neverovatno korumpiranih" zemalja, uključujući Nigeriju i Avganistan, ove nedelje prisustvovati samitu protiv korupcije u Londonu.

Kameron će danas biti domaćin samita koji ima za cilj da pojača globalnu borbu protiv korupcije u svim domenima, prenosi Rojters.

Na video snimku koji je stavljen u pul i dat televiziji ITN Kameron je prikazan kako razgovara sa kraljicom o samitu na prijemu u Bakingemskoj palati.

- Imali smo veoma uspešan sastanak kabineta jutros na kome smo razgovarali o samitu protiv korupcije. Imaćemo Nigerijce, zapravo lideri nekih neverovatno korumpiranih zemalja će doći u Britaniju - rekao je Kameron kada mu je prišla kraljica.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Izvor: bbc.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA