FABRIKA OD 9,4 MILIONA: Pogledajte zašto ovakve nije bilo u ovom delu Evrope! (FOTO)

Kompletni radovi su završeni, montirana je sva oprema, a otvaranje novog pogona u "Krušiku" se očekuje narednih dana - tvrdi direktor Mladen Petković

  • 1

U valjevskom "Krušiku" završena je izgradnja jedinstvenog pogona u ovom delu regiona, vrednog 9,4 miliona evra! Na prostoru nekadašnje Alatnice, koja je porušena u NATO bombardovanju 1999. godine, izgrađena je fabrika raketnih motora, koja se prostire na 2.800 kvadrata. Direktor vojne fabrike u Valjevu Mladen Petković za "Telegraf" kaže da su kompletni radovi završeni, montirana je sva oprema, a otvaranje novog pogona u "Krušiku" se očekuje narednih dana.

NOVA RADNA MESTA: U "Krušiku" posao za 500 ljudi! (FOTO)

- Izgradnjom ovog pogona  stvoriće se uslovi da se proizvodnja iz raketnog programa ’Krušika’ obnovi, modernizuje, kao i da se osvoje potpuno novi proizvodi u ovoj oblasti. Ovo je jedina fabrika ovog tipa u regionu. Vrednost ove investicije je 9,4 miliona evra i celokupna investicija je finansirana iz sopstvenih sredstava - kaže Petković.

U KRUŠIKU I DALJE NAPETO: Bomba od pola tone još nije deaktivirana! (FOTO)

Foto: Krušik Foto: Krušik

U novom pogonu "Krušika" posao će dobiti 70 radnika. Kako saznajemo, narednih dana bi trebalo da bude postavljen kamen temeljac za izgradnju nove kapislane, vredne 10 miliona evra. U tom pogonu posao će dobiti 120 radnika. Vojna fabrika je od početka godine do sada zaposlila 565 ljudi, tako da ukupan broj zaposlenih u "Krušiku" premašuje 1.730 radnika.

PRONAĐENA JOŠ JEDNA BOMBA U "KRUŠIKU": Teška je POLA TONE, a još uvek nije deaktivirana!

(Slađana Stevanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zemunac

    11. maj 2016 | 22:07

    SRBIJAI KRUSIK TREBA DA SARADJUJE SA SEVERNOMN KOREJOM U VEZI RAKETNIH MOTORA. NJIMA TREBA HRANA KOJU IMAMO A NAMA TREBA TEHNOLOGIJA DA NAS VISE NIKO NE BOMBARDUJE. ZIVELI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA