Nove reformske mere za efikasniji katastar

Primena ovih reformi unaprediće kvalitet vođenja upravnog postupka i doprineće zadovoljstvu klijenata i povećanju poverenja građana u rad katastra

  • 0

Već od ove nedelje građani brže stižu do rešenja u katastru. Novu sistemsku meru uveo je direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković donošenjem Akta o izmenama i dopunama ovlašćenja čiji je cilj da se poveća zadovoljstvo klijenata i unapredi rad RGZ-a i službi za katastar nepokretnosti.

ŠTRAJK ZAVRŠEN: Svi šalteri KATASTRA u celoj Srbiji rade!

HAOS S UPISOM NEKRETNINA: Katastar ne priznaje notarske zapise!

Odgovornost za potpisivanje rešenja upravnih predmeta u prvom stepenu delegirana je na šefove odseka odnosno rukovodioce grupa za upravne poslove. Takva reformska mera doprinosi većoj pouzdanosti podataka i boljoj organizaciji procesa rada u katastru.

Postupak rešavanja upravnih predmeta se na ovaj način skraćuje, a procedura upisa prava na nepokretnosti se racionalizuje. Prenosom ovlašćenja ostvaruje se i nova raspodela odgovornosti koja doprinosi kvalitetu podataka, transparentnosti i pouzdanosti.

Načelnici službi zahvaljujući ovoj meri, na raspolaganju imaju više vremena za prijem stranaka i efikasno organizovanje poslovnih procesa.

Primena ovih reformi unaprediće kvalitet vođenja upravnog postupka i doprineće zadovoljstvu klijenata i povećanju poverenja građana u rad katastra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA