NOVA USLUGA POŠTA SRBIJE: Od 12. maja moguć transfer novca sa Hrvatskom

Uplaćene uputnice, maksimalnog iznosa do 1.500 evra, dostupne su za isplatu u roku od najviše 30 minuta, u bilo kojoj pošti na području Hrvatske ili Srbije

  • 2

U slučaju da želite da na jednostavan i siguran način, elektronskim putem, prenesete novac u Hrvatsku, to će vam biti omogućeno počev od 12. maja, a sve zahvaljujući JP "Pošta Srbije".

OTVORENA NOVA POŠTA KOD NIŠA: Meštani više neće morati da putuju kilometrima da bi platili račun (FOTO)

Nova usluga već je uspostavljena sa Francuskom, Rusijom, Belorusijom, Ukrajinom, Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom, odnosno Republikom Srpskom i Federacijom BiH.

Pošta Srbije i Pošta Hrvatske ovim direktnim transferom novca prate potrebe svojih korisnika i nude im dodatne pogodnosti pred početak turističke sezone.

U Srbiji se slanje i prijem novca obavljaju u dinarima, a u Hrvatskoj u kunama, prema važećem kursu koji primenjuju poštanske uprave.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Uplaćene uputnice, maksimalnog iznosa do 1.500 evra, dostupne su za isplatu u roku od najviše 30 minuta, u bilo kojoj pošti na području Hrvatske ili Srbije.

Cena usluge je znatno niža u odnosu na cene sličnih usluga na našem tržištu.

Za ovaj način transfera novca, korisnicima nisu potrebni ni devizni račun, ni popunjavanje obrazaca, kao ni dodatna dokumentacija – potrebno je samo da poseduju važeću ličnu ispravu.

Takođe, transakcije podržava bezbedna i zaštićena informatička mreža.

Mogućnost elektronskog prenosa novca Pošta Srbije je ponudila sa ciljem da pospeši slanje otkupnih pošiljaka i elektronsku trgovinu. Takođe, širenjem palete brzih, pouzdanih i dostupnih servisa, Pošta vodi računa o potrebama svojih korisnika i trendovima savremenog poslovanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan 1

    13. maj 2016 | 13:52

    Došli opet hrvati u srbiju pa im trebaju pare

  • Hahahaha

    12. maj 2016 | 10:35

    Pošta vodi računa o potrebama svojih korisnika i trendovima savremenog poslovanja???Da li ste ozbiljni,pogledajte usluge kablovske koje pružate,smešni ste!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA