CELA HRVATSKA NA RASPRODAJI: Komšije prodaju Podravku, Končara, banku i osiguranje!

- Prodaja nestrateških trgovačkih društava iz državnog portfelja može započeti kada se za to ostvare preduslovi u izmeni zakonskog i podzakonskog okvira, a rok za sprovođenje je jun 2016 - navodi se u vladinoj odluci

  • 76

Vlada Hrvatske odlučila je danas, na telefonskoj sednici, da proda državne udele u firmama ACI, Kroacija banka, Petrokemija, Končar elektroindustrija, Podravka i Kroacija osiguranje.

OVO JE TETA VEGETA: Izmislila je napoznatiji začin na svetu, a u zatvoru je provela nekoliko GODINA! (FOTO)

Kako izveštava Tportal, poslanici Mosta se uopšte ne slažu sa prodajom Podravke.

Vlada je u obrazloženju navela da je posle konsultacija sa Ministarstvom finansija utvrđeno da deonicama tih preduzeća ne treba da upravlja Državni ured za upravljanje državnom imovinom, pogotovo jer se i Strategijom upravljanja i raspolaganja državnom imovinom za period 2013-2017. predviđa privatizacija i eventualna prodaja tih kompanija.

- Prodaja nestrateških trgovačkih društava iz državnog portfelja može započeti kada se za to ostvare preduslovi u izmeni zakonskog i podzakonskog okvira, a rok za sprovođenje je jun 2016 - navodi se u vladinoj odluci.

Foto: Tanjug/FAH Foto: Tanjug/FAH

Na telefonsku sednicu hrvatske vlade, osvrnuli su se pojedini poslanici u današnjoj raspravi u Saboru, koji su se usprotivili prodaji Podravke.

Poslanik Mosta Mirko Bulj je rekao da je "apsolutno protiv prodaje Podravke, ACI-ja i drugih preduzeća koja "moraju biti baza za razvoj Hrvatske".

- Firme kao što je Podravka, na koju se može nasloniti razvoj poljoprivrede, apsolutno smatram strateškom, a ne da mi uvozimo repromaterijal iz Mađarske dok naša polja leže zapuštena...Lako je prodati zlato, ajde prodajte plastiku - rekao je Bulj novinarima u Saboru.

Protiv prodaje je i Mostov poslanik Ivan Kovačić, koji je ocenio da su "neka preduzeća skinuta s liste strateških firmi možda da bi se lako prodale".

- Međutim, ne treba biti puno pametan i puno stručan da bi se prodao ACI ili Podravka. Zašto nije odlučeno da se prodaju firme koje su sada u lošem finansijskom stanju, gde radnici ne dobijaju platu. Sigurno tako nešto neću podržati - rekao je on, a prenosi Tportal.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simon

    12. maj 2016 | 10:03

    Želim im sve najgore

  • Dr. za rock and roll

    12. maj 2016 | 10:20

    Hahaha!!! Iskreno i nacionalisticki nema sta!!!! Hahaha

  • Ns

    12. maj 2016 | 10:43

    Ajde Miskovicu, Bogicevicu, Mitrovicu, Kosticu i ostali nasi tajkuni KUPUJTE NJIHOVO KAO STO ONI KUPUJU NASE!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA