≫ 

Brazilski senatori suspendovali predsednicu Dilmu! (VIDEO)

Za smenu predsednice Dimle je glasalo 55 senatora, dok je protiv bilo 22

  • 1

Predsednica Dilma Rusef suspendovana je sa dužnosti u periodu od 180 dana, kako bi se suočila sa postupkom utvrđivanja tačnosti optužbi da je prekršila poreske zakone i propise o korišćenju budžetskih sredstava. Vlast će privremeno preuzeti njen potpredsednik Mišel Temer.

BRAZILSKA PREDSEDNICA NA ČEKANJU: Da li će doći do glasanja o opozivu?

Za njenu smenu je glasalo 55 senatora, dok je protiv bilo 22.

Da podsetimo, brazilski Senat je više od 12 sati razmatrao mogućnost da smeni predsednicu Brazila Dilmu Rusef sa dužnosti na rok od 180 dana.

Ona je, kako prenosi Sputnjik, i ne čekajući kraj glasanja naredila da se njene stvari prenesu iz predsedničke palate u ličnu rezidenciju.

Dužnosti šefa države privremeno će biti prebačene na potpredsednika Mišela Temera, a zatim će Senat ponovo razmotriti pitanje o ostavci predsednice. Ako ga odobre dve trećine poslanika, što je izvesno, Rusefova će i konačno sići sa te pozicije.

Da podsetimo, brazilska opozicija optužuje Rusefovu da je umešana u poreske malverzacije i korišćenje državnih sredstava za finansiranje svoje izborne kampanje. Sama predsednica odbacuje sve optužbe, a ranije je izjavila i da je spremna da se bori za svoje mesto „svim raspoloživim sredstvima".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pandur

    12. maj 2016 | 12:23

    Usrecice se brazilci..vidim.. glavni opoziconar duboko korumpiran sa naftnom kompanijom..ali nema veze..bitno spreciti briks

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA