KAFA SA MALO VIŠE SRCA: U ovom kafiću goste će posluživati osobe sa Daunovim sindromom (FOTO)

Kafa će biti "malo drugačija kafa sa malo više srca", a njihov je slogan "21. hromozom za bolju kafu"

  • 1

U Vinkovcima će se otvoriti kafeterija "Buba Bar" u kojoj će raditi samo osobe sa Daunovim sindromom. Alen, Domagoj, Ivana, Marija i Tina su uključeni više od mesec dana u intenzivne radne treninge kako bi što uspešnije započeli sa radom.

Mala Ana ima Daunov sindrom, a kad su joj rekli da NE UME DA IGRA, svima je zapušila usta! (VIDEO)

Projekat je pokrenulo vinkovačko Udruženje osoba sa invaliditetom “Bubamara” prema uzoru na Škotsku gde su se lično uverili u dobru praksu, kako prenosi Glas Slavonije.

- Osobe s invaliditetom imaju potencijala, a u ovoj priči su pre svega osobe s Daounovim sindromom. Radimo to prema uzoru na Škotsku i bila bi to kafeterija gde bi se nudilo više vrsta kafe, pa i one vrhunske, želimo eto, biti najbolja kafeterija u Vinkovcima - izjavio je Tomislav Velić, predsednik udruženja “Bubamara”.

On je dodao da će ova kafa biti "malo drugačija kafa sa malo više srca", a da je njihov slogan "21. hromozom za bolju kafu".

Foto: Facebook/Bubamara Vinkovci Foto: Facebook/Bubamara Vinkovci

- Nadamo se da ćemo u tome uspeti i da će bar biti profitabilan kako bi se osigurala održivost projekta i plate jer je "Bubamara" neprofitno udruženje - rekao je Velić.

Takođe, on je dodao da je posebno važno da javnost vidi da osobe sa invaliditetom mogu i žele da rade, a na taj način da doprinose zajednici.

Foto: Facebook/Bubamara Vinkovci Foto: Facebook/Bubamara Vinkovci

Projekt će biti promovisan 25. maja, a u međuvremenu “Bubamara” sklapa finansijsku konstrukciju. Predsednik udruženja zadovoljan je i što su gradske vlasti prepoznale ideju i izlaze im u susret traženjem atraktivne lokacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA