MALO LI JE: Gradonačelnik Tokija potrošio 2 miliona dolara na službena putovanja, narod BESAN

Istraga koju su sproveli poslanici opozicione Komunističke partije pokazala je da je Masuzoe potrošio 244.000 dolara na prvih osam putovanja, što je više od troškova predhodnog gradonačelnika koji je važio za "velikog rasipnika", prenosi agencija

  • 4

Gradonačelnik Tokija izazvao je gnev javnosti zbog toga što je leteo prvom klasom i boravio u hotelima u kojima noćenje košta i do 1.800 dolara za vreme službenih putovanja u SAD i Evropu. Gradonačelnik Joići Masuzoe i njegova pratnja potrošili su dva miliona dolara na osam putovanja u prve dve godine mandata, pokazala je istraga koju su sproveli poslanici opozicije.

OVO JE JAPANSKI SOLITER KOJI ĆE BITI VISOK 1,7 KILOMETARA! U njemu će živeti 50.000 LJUDI! (FOTO)

Japanska javnost kritikuje gradonačelnika i zbog upotrebe službenog automobila i vozača kako bi redovno putovao do svoje vikendice koja se nalazi van Tokija, prenosi AP.

Na današnjoj konferenciji za novinare, Masuzoe je obećao da više neće koristiti službeni auto za odlaske u vikendicu, kao i da će pokušati da smanji troškove putovanja.

Masuzoe tvrdi da su luksuzno putovanje i smeštaj neophodnost, kako bi "gradonačelnik najvećeg japanskog grada ostavio na strance utisak prestiža".

Okrug Šibuja, Tokio, Japan. Foto: flickr/Martin Lopatka Okrug Šibuja, Tokio, Japan. Foto: flickr/Martin Lopatka

Agencija, kao primer njegovih troškova navodi boravak u londonskom hotelu za 1.820 dolara za noć, što je pet puta skuplje od maksimalnog iznosa odobrenog za noćenja japanskih zvaničnika. Masuzoe je potrošio i 24.400 dolara za let prvom klasom.

CRNO – BELI SVET: Izložba “Dazzle room” u Tokiju (FOTO)

Istraga koju su sproveli poslanici opozicione Komunističke partije pokazala je da je Masuzoe potrošio 244.000 dolara na prvih osam putovanja, što je više od troškova predhodnog gradonačelnika koji je važio za "velikog rasipnika", prenosi agencija.

Tokio, Japan. Foto: Tanjug/AP Tokio, Japan. Foto: Tanjug/AP

Jedan od razloga ovolikih troškova je i njegova delegacija koja ima duplo više članova, čak 19, tako da je njihov put u London i Pariz koštao gradski budzet 463.000 dolara.

KAKAV CAR: Opušteno se šetao s kornjačom kroz grad! (FOTO)

Osim letova i noćenja, Masuzoe je plaćao i iznajmljivanje VIP sobe na aerodromima dok čeka let.Yoichi Masuzoe

Samo na berlinskom i londonskom aerodromu, ova usluga je koštala Tokio 11.700 dolara, navodi AP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA