≫ 

OTVORENO 20 POSLOVNICA POŠTE SRBIJE: Tri mesta u istočnoj Srbiji dobila novu poštu (FOTO)

Oko 2.400 stanovnika Velike Vrbice, Rtkova i Male Vrbice JP "Pošta Srbije" obradovala je dugoočekivanom poštom

  • 0

Direktor Javnog preduzeća „Pošta Srbije”, Milan Krkobabić, danas je meštanima tri sela u opštini Kladovo predao na korišćenje novu poštu, i to kao 20. poslovnicu u sklopu društveno-odgovorne akcije „52 pošte za 52 nedelje”.

OTVORENA NOVA POŠTA KOD NIŠA: Meštani više neće morati da putuju kilometrima da bi platili račun (FOTO)

On je istakao da je pošta, koju više od 900 domaćinstava Velike Vrbice, Rtkova i Male Vrbice dobija prvi put, praktični iskorak za svakodnevnicu oko 2.400 stanovnika, a pogotovo za više od 400 primalaca poljoprivrednih i zemljoradničkih penzija.

U isto vreme, nova pošta će olakšati poslovanje pedesetak pravnih lica ovog kraja, dok će neke i ohrabriti u pokretanju sopstvenog biznisa.

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

- U lepom smo kraju čijim je vrednim meštanima nedostajala pošta. Sada je imaju. Neka im bude na sreću i neka im služi na dobro. Ovde ima puno ljudi koji rade u inostranstvu, dosta je staračkih domaćinstava i značiće im pošta i njene usluge. U ovoj pošti moći će da koriste i uslugu brzog transfera novca sa inostranstvom, a za dva meseca ćemo otvoriti i menjačnicu gde će moći da razmene novac po najpovoljnijem kursu. Osim kompletnih usluga, pružili smo im i novu nadu, a to je jako bitno - naglasio je prvi čovek Pošte Srbije.

Meštani su istakli da im poštanske usluge nadohvat ruke mnogo znače, jer više ne moraju da putuju do najbliže pošte u Kladovu.

Slaviša Tufajević, član Saveta Mesne zajednice „Velika Vrbica” uručio je zahvalnicu Milanu Krkobabiću kao znak dobre volje za doprinos razvoju ovog dunavskog sela.

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

Radisav Čučulanović, gradski menadžer Opštine Kladovo, pohvalio je kampanju Pošte Srbije i zahvalio Milanu Krkobabiću i njegovim saradnicima što su stigli i na krajnji istok naše zemlje.

- Narod želi poštu, pošta narodu treba i utiče na smanjenje razlike između grada i sela- rekao je on.

Pošta 19324 Velika Vrbica zaživela je zajedničkim trudom – Mesna zajednica je obezbedila u centru sela kvalitetne poslovne prostorije, a radnici Pošte Srbije su ih uredili uz pomoć meštana, opremili pultovima i pratećim nameštajem koji su sami izradili.

Ova pošta je, kao i svih 1.514 širom Srbije, informatički povezana u jedinstvenu aplikaciju Post-tis, što je takođe delo stručnjaka Pošte Srbije.

U novootvorenoj dostavnoj pošti, korisnici mogu da računaju na sve poštanske usluge i usluge platnog prometa, najvišeg kvaliteta a po najnižoj ceni, i to od ponedeljka do petka od 8 do 15 časova.

Poseban dar, pre svega omladini i penzionerima Velike Vrbice, jeste besplatan internet kutak u pošti, gde će korisnici moći da se uvere u prednosti savremenih tehnologija i načina komunikacije, a poštanski službenici će besplatno pružati potrebnu edukaciju i podršku.

Prvi korisnici usluga nove pošte bile su Turističko-ugostiteljska radnja „Tufaj” i Samostalna trgovinska radnja „T&T”, potpisnice ugovora u akciji „Post-ekspres za 99 dinara”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA