Saslušana žena koja je videla napad na Vučića i Malog

Darinka Mirović (81) nije mogla da odredi ko su bila ta dva mladića koji su bili okruženi policajcima, ali je rekla da je njihov identitet shvatila iz medijskih izveštaja, "na vestima"

Svedokinja napada na Andreja Vučića i Predraga Malog, tokom Parade ponosa 2014. godine, svedočila je danas u nastavku suđenja žandarmima osumnjičenim za taj napad da je sa svog balkona videla kako policajci tuku jednog mladića koji je stajao pored zida, dok je drugi bio okružen policajcima.

ANDREJ VUČIĆ: Nikog nismo tukli niti vređali, NAS SU UDARALI svuda po telu!

Darinka Mirović (81) nije mogla da odredi ko su bila ta dva mladića koji su bili okruženi policajcima, ali je rekla da je njihov identitet shvatila iz medijskih izveštaja, "na vestima".

Ona je na pitanje advokata obrane rekla da nije čula šta se dole govorilo, niti da policajci uzvijuju naredbe "stoj", i "ne može dalje". Rekla je da je čula graju i izašla na balkon da vidi o čemu se radi.

U današnjem nastavku suđenja u Višem sudu osmorici žandarma optuženih za taj incident, odnosno napad na braću premijera i gradonačelnika Beograda, svedočiće još dvojica pripadnika vojne policije.

Printskrin: Youtube/N1 Printskrin: Youtube/N1

Trebalo bi da svedoči i novinarka TV N1 Jelena Zorić, koja je bila na licu mesta u vreme incidenta.

ISTRAGA O PREBIJANJU VUČIĆA: Žandarmi iz Niša prekoračili ovlašćenja, slede otkazi i krivične prijave!

Kamera te televizije je zabeležila incident, a video zapis su objavile gotovo sve televizije.

PREDRAG MALI: Dobijam anonimne pretnje

Više tužilaštvo u Beogradu tereti pripadnike Žandarmerije da su kao saizvršioci počinili krivično delo napada na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje, odnosno za prebijanje pripadnika "Kobri" Saše Jovanovića i Saše Stankovića, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog.

Printskrin: Youtube/N1 Printskrin: Youtube/N1

Optuženi su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Ðordević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

Komandant voda Žandarma - Mitrović tereti se i za krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Incident dogodio se 28. septembra 2014. godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu kada je, iz bezbednosnih razloga, u centru grada bilo pojačano prisustvo policije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Staniša

    16. maj 2016 | 14:46

    Krajnje je vreme da se ovaj drastični slučaj prekoračenja upotrebe sile primereno kazni.

  • dejan

    16. maj 2016 | 14:44

    nadam se da će ova izjava ubrzati tok suđenja.

  • Martin

    16. maj 2016 | 14:51

    Nadam se da ce se uskoro resiti ovaj slucaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA