UHAPŠENE četiri osobe zbog sumnje da su oštetile OPŠTINU RAČA za 5,9 miliona dinara!

Uhapšeni se terete da su fiktivno prikazali da je prilikom izvođenja radova bilo angažovano više mašina i kamiona od stvarnog broja, iako je određeni broj kamiona u navedeno vreme vršio prevoz na teritoriji opštine Obrenovac, a ne Rača

  • 1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su, nakon intenzivnog operativnog rada, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su zloupotrebom položaja odgovornog lica i falsifikovanjem službene isprave Javno preduzeće ''Direkcija za izgradnju'' i Opštinu Rača ošetili za 5.946.217 dinara.

MASOVNO HAPŠENJE PEDOFILA U SRBIJI: Pogledajte veliku akciju policije u Beogradu, Nišu i Bačkoj Palanci! (VIDEO)

Policija je uhapsila N.R. (44), odgovorno lice građevinskog preduzeća "Grad kop" iz Beograda, M. S. (45), zaposlenog u tom preduzeću, R. D. (51) iz Velikog Gradišta, koji je nadzorni organ u JP ''Direkcija za izgradnju opštine Rača'' i I. T. (37) iz Novog Sada, koji je odgovorni izvođač ispred preduzeća "Grad kop".

Sumnja se da su oni u drugoj polovini novembra 2015. godine, falsifikovanom dokumentacijom prikazali da su tokom čišćenja i uređenja odvodnih jarkova i kanala na području opštine Rača, izvršeni građevinski radovi u vrednosti od 7.845.457 dinara, iako je stvarna vrednost navedenih radova oko 1.900.000 dinara.

 Hapšenje u Pančevu: Uhvaćen lažni radnik Elektrodistribucije, koje je naplaćivao struju građanima

Oni se terete da su fiktivno prikazali da je prilikom izvođenja ovih radova bilo angažovano više mašina i kamiona od stvarnog broja, iako je određeni broj kamiona ovog preduzeća u navedeno vreme vršio prevoz na teritoriji opštine Obrenovac, a ne Rača. Osumnjičenima se stavlja na teret i da su dokumentovali neistinite podatke o količini iskopane zemlje, odnosno da su naveli da je iskopano 9.830 kubnih metara, iako je zapravo iskopano četiri puta manje.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    17. maj 2016 | 16:00

    Sta je sa opstinom svilajnac kada ce biti na red za cesljanje ,tamo jos vise se kralo i krade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA