AMERIKANCI ĆE TUŽITI ODGOVORNE ZA 11. SEPTEMBAR: Predlog tog zakona prošao Senat (FOTO) (VIDEO)

- Kao Njujorčaninu, ovaj zakon je veoma blizak mom srcu, jer će omogućiti žrtvama 11. septembra da dobiju barem malo pravde - rekao je senator Čarls Šumer, iz Demokratske stranke

  • 19

Američki senat usvojio je predlog zakona koji će ovoj naciji omogućiti tužbe protiv država odgovornih za terorističke napade na tlu Sjedinjenih Američkih Država.

SAUDIJSKA ARABIJA PRETI AMERICI: Završite istragu o 11. septembru, inače vas čeka PROPAST

Pod nazivom "Pravda protiv sponzora terorizma", ovaj dokument prošao je danas gornji dom Kongresa, nakon čega će se naći na dnevnom redu Predstavničkog doma, koji ima svoju verziju predloga, prenosi "Raša tudej".

- Kao Njujorčaninu, ovaj zakon je veoma blizak mom srcu, jer će omogućiti žrtvama 11. septembra da dobiju barem malo pravde - rekao je senator Čarls Šumer, iz Demokratske stranke.

Senator iz Teksasa, republikanac Džon Kornin takođe je podržao ovaj predlog, uprkos tome što je njegova koleginica iz Južne Karoline Lindzi Graham, prošlog meseca bila protiv njega.

Ona je tada napomenula da bi njegovo usvajanje moglo da dovede do tužbi protiv Sjedinjenih Država, koje bi u budućnosti rado podigle mnoge strane vlade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MVP

    17. maj 2016 | 20:47

    Koga ce tuziti,jel sami sebe?

  • pekar

    17. maj 2016 | 20:10

    Znaci tuzice sami sebe?

  • Tatum igra

    17. maj 2016 | 20:24

    Pravda za sponzore terorizma-bio bi ispravniji naziv zakona.Iza svake krvave igre na ovoj planeti uvek je Amerika.Od Indijanaca,crnaca,vijetnamaca pa svih ostalih.Sta ocekuju? Da svet klekne pred njima i kaze:Molim oprost,nudim izvinjenje,samo recite koliko to kosta.Ne pitamo za cenu! E pa nece da moze! Mi smo zrtve, a vi ste se malo vise zaigrali#

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA