IVAN IVANOVIĆ UPLAŠEN ZA ŽIVOT: Otac nastavniku pretio smrću jer je njegovom sinu dao jedinicu (FOTO)

- Pitao sam ga "Gospodine, da li ste svesni šta radite?", a on je počeo da mi preti : "Pazi šta radiš, poješće te mrak!“ – kaže ovaj nastavnik hemije

  • 47

"Nikada za 35 godina rada u školi nisam doživeo da mi roditelji prete i napadaju me i ovih dana ozbiljno se plašim. Prišao mi je sa leđa, skinuo mi kačket i počeo da preti da će me pojesti mrak, a onda se izgubio. I to u sred bela dana", kaže Ivan Ivanović (63) iz Prokuplja, nastavnik hemije u Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“ i Školi za obrazovanje odraslih.

Privedeni maloletnici koji su tukli nastavnika

Ivanović kaže da ga je napao otac čijoj deci predaje u Osnovnoj školi i to na ulici u centru grada.

- Taman sam izašao iz Škole za obrazovanje odraslih gde sam imao nastavu i krenuo ka kući sa koleginicom. Nekih trideset metara od škole, ona je skrenula, a ja sam zastao na pešačkom prelazu da pređem. Video sam da mi taj čovek prilazi, ali nisam očekivao da će me napasti. Prišao mi je sa leđa, nasilno mi skinuo kačket sa glave. Ja sam mu rekao : „Gospodine, da li ste svesni šta radite?", a on je počeo da mi preti: "Pazi šta radiš, poješće te mrak!“ – kaže naš sagovornik.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

On dodaje da se zatim napadač izgubio i sa sobom poneo njegov kačket.

- Otišao sam pravo u policiju. Ovako nešto mi se prvi put u životu desilo i zaista sam uplašen. Njegovo dete ima dvojku kod mene, ali sam mu nedavno dao jedinicu, jer tri puta nije bio spreman da odgovara. Ostalo mi je još nepune tri godine do penzije i sada sam potpuno nesiguran i ne znam šta da radim - kaže nastavnik, koji podseća da je uskoro kraj školske godine.

Direktor u Školi za obrazovanje odraslih Radmila Dimić naglašava da je reč o besprekornom nastavniku, koji do sada nikada nije imao problema.

- Ivanović je jedan od najkorektnijih nastavnika. Strog je, ali pravičan i pripada onom starom kadru, koji sasvim realno ocenjuje učenike. Ovo što ga je snašlo je zaista za svaku osudu- kaže Dimićeva.

U Osnovnoj školi u kojoj idu deca napadača kažu da ih je kolega prekjuče (ponedeljak) obavestio o onome što mu se desilo, ali da od policije nisu dobili nikakvo obaveštenje. U svakom slučaju, s obzirom da je napad bio van škole, ova ustanova ne može da reaguje.

Protiv četrdesetjednogodišnjeg muškarca po nalogu Osnovnog tužilaštva, policija u Prokuplju podnela je krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti. Kako samo saznali od nastavnika i od osumnjičenog su uzete izjave i prijava se rešava u redovnom postupku.

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran wien

    17. maj 2016 | 21:39

    Sve otislo u P. M.Kada sam ja isao u Skolu, moja mama i tata, jos kazu nastavniku udri ako ne Slusa, daj 1, ako nezna., Pa nek Dodje Kuci. Pa ti vidi Sta ces?A sada biju ucitelje, Plate, prete i hocete Vaspitanu Decu. E Pa Sto kaze Šojic, neće da može!.

  • aleksandra

    17. maj 2016 | 21:54

    Zalosno. Deca debili od roditelja debila. Nas Srbe treba samo novcano kaznjavati i za svoje i za ponasanje nase dece. Nastavnici i profesori nemaju vise nikakav autoritet nazalost. BATINA JE IZ RAJA IZASLA I KAZNA PO DZEPU!

  • Dragoljub

    17. maj 2016 | 21:45

    Normalno nema komentara za ovakve stvari a kad treba da se pljuje po prosveti onda ih ima na kilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA