SEKS RULET U SRBIJI ŠIRI SIDU: Nova opasna igra pojavila se među mladima

- Izbegavanje kondoma je opasno u odnosima sa novim partnerom jer, uz mogućnosti neželjene trudnoće, mladi rizikuju da dobiju razne polne bolesti - objašnjava dr Fazlagić

  • 13

I u Srbiju je stigla nova morbidna erotska ugra, poznatija kao seks rulet, odnosno grupni seks u kojem je jedna osoba inficirana HIV-om.

POMAMA KLINACA ZA SEKS RULETOM: Čuvajte se, dolazi nam najopasnija erotska igra na svetu! (VIDEO)

U ovom ruletu učesnici međusobno stupaju u polne odnose ne znajući ko je od njih zaražen. Iako je ova igra popularnost stekla u Sloveniji, po čemu je i dobila ime "Slovenački rulet", britanski list "Metro" tvrdi da su  žurke izmišljene u Srbiji, prenosi Blic.

SLOVENAČKI RULET: Seks žurke s HIV zaraženim osobama stigle u Beograd!

Najčešće ih organizuju bogati Srbi, koje uzbuđuje saznanje da bi mogli da se zaraze, prenosi ovaj list.

Foto-ilustracija: Foter/Ice Blade Foto-ilustracija: Foter/Ice Blade

Ginekolog Mima Fazlagić, čula je da se ovi ruleti organizuju među mladima.

- Prosto je neverovatno kako se ne plaše side. Kao da ne znaju da ih od svih tih bolesti čuva jedan prezervativ. Izbegavanje kondoma je opasno u odnosima sa novim partnerom jer, uz mogućnosti neželjene trudnoće, mladi rizikuju da dobiju razne polne bolesti. Mladi često navode da im korišćenje kondoma smanjuje seksualni doživljaj - objašnjava dr Fazlagić.

Ovakvi vidovi zabave, kao i sve veći broj nezaštićenih seksualnih odnosa, doprineli su bržem širenju polnih bolesti, među kojima su sifilis i gonoreja, piše Blic.

Prema podacima instituta "Batut", u našoj zemlji raste broj zaraženih sifilisom, bolešću koja je harala u 19. veku.

Direktorka GAK "Narodni front", Snežana Rakić, kaže da su se vratile bolesti koje su smatrane da su ukorenjene.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

- Zato smo ponovo uveli testove na sifilis i gonoreju. Moramo da vratimo savetovališta za adolescente, jer su se granice za stupanje u seksualne odnose pomerile., i sada mnogo ranije postaju aktivni - rekla je Rakić.

Najveći broj polnih bolesti u našoj zemlji registrivan je u Beogradu, a zatim slede mladi iz Vojvodine, kaže Danijela Simić iz "Batuta". Ona je dodala da je najveći broj obolelih od sofilisa i gonoreje u uzrastu od 20 do 39 godina, dok je najveći broj inficiraniih HIV-om, među osobama između 30 i 49 godina.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA