BLIŽI SE KRAJ TRKE: Tramp i Sanders slavili u Oregonu, Klintonova u Kentakiju (FOTO)

Sandersova pobeda u Oregonu, međutim, neće mu mnogo pomoći da spreči da Klinton proglasi nominaciju

  • 0

Pretendent na nominaciju Demokratske stranke na predsedničkim izborima u SAD Berni Sanders porazio je rivalku Hilari Klinton na unutarstranačkim izborima u Oregonu dok je u taboru republikanaca slavio Donald Tramp.

BERNI I HILARI U OREGONU I KENTAKIJU: Tramp oštri kandže i čeka rezultate (FOTO)

Demokrate su glasale i u Kentakiju, gde je Klinton, kako pokazuju rezultati posle većine prebrojanih glasova, odnela tesnu pobedu, preneo je AFP.

- Upravo smo pobedili u Kentakiju! Hvala svima koji su glasali. Zajedno smo jači - navela je Klinton na svom nalogu na Tviteru.

Sandersova pobeda u Oregonu, međutim, neće mu mnogo pomoći da spreči da Klinton proglasi nominaciju.

On je, u obraćanju svojim pristalicama u Karsonu u Kaliforniji, poručio da će nastaviti da se bori "sve dok poslednji glas ne bude prebrojan" najavivši pobedu na izborima u Kaliforniji.

Klinton ima skoro 300 više delegata od Sandersa i ubedljivu prednost među stranačkim zvaničnicima i superdelegatima, navodi AP.

Tramp, najverovatniji republikanski kandidat, pobedom u Oregonu se približio broju od 1.237 delegata koliko mu je potrebno kako bi zvanično proglasio nominaciju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA