POSLE VELIKE PREVARE: Predsednik Micubišija podnosi ostavku zbog skandala!

Ova vest stiže nakon što je Micubiši uleteo u veliku krizu posle priznanja da je godinama varao na testovima o ekonomičnosti potrošnje goriva svojih automobila

  • 1

Japanska automobilska kompanija Micubiši motors je objavila danas da će njen predsednik podneti ostavku zbog skandala vezanog za manipulacije podacima o potrošnji goriva, koji je narušio reputaciju kompanije.

AUTO-SKANDAL GODINE: Poznati japanski proizvođač 25 godina varao vozače o potrošnji goriva!

- Predsednik Micubišija Tecuro Ajkava je ponudio ostavku na svoju poziciju od 24. juna, jer je kompanija prouzrokovala ozbiljne probleme klijentima i akcionarima - navodi se u saopštenju kompanije, a prenosi agencija Frans pres.

Ova vest stiže nakon što je Micubiši uleteo u veliku krizu posle priznanja da je godinama varao na testovima o ekonomičnosti potrošnje goriva svojih automobila, prenosi AFP.

Kompanija je i sama prošlog meseca priznala da je manipulisanje na testiranjima korišćeno godinama, i da su se time služili neimenovani zaposleni, kako bi neke od automobila prikazali efikasnijim u pogledu potrošnje goriva nego što jesu u stvarnosti.

Micubiši je do sada potvrdio da su u ovaj skandal uključena četiri modela i više od 600.000 vozila, pri čemu su svi prodati u Japanu, upozorivši da će taj broj verovatno rasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA