MANEKENKA PATA JE MASOVNI UBICA: A svi u Kragujevcu je obožavaju! (FOTO)

Ubila ih je oko 80, za samo mesec dana. Skoro tri dnevno. Ništa od onog što se znalo o njoj nije ukazivalo na zločine

  • 5

Pitomi ubica, zove se Pata. Ona je patka. Postala je iznenađenje godine za porodicu koja je udomila iz najčistijih pobuda. Njen je posao bio samo da kroz dvorište šeta i lepo "izgleda".

Delovala je pitomo, krotko, gegala se s noge na nogu tromo, tako simpatično. Onda se iz pravca kuda se ona šeta čuo potmuli zvuk krckanja, pa zvuk tela bačenog u vodu, pa opet neko krckanje. Za par minuta, žrtva je bila mrtva. Za oko mesec dana, oko 80 žrtava.

Ubila ih je oko 80, za samo mesec dana. Skoro tri dnevno. Pre onoga što se o njoj saznalo iz dobro obaveštenih izvora, ništa nije ukazivalo na zločine.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Manekenka se ubrzo pokazala kao ubica- puževa! Ima muža koji se zove samo Patak i on je potpuno bezopasan, bar po puževe. I njegov je jedini zadatak bio da ulepšava dvorište i oglašava se karakterističnim pačjim glasom.

Domaćica u kragujevačkom prigradskom naselju Beloševac, vlasnica Pate i Patka, kaže da je zgrožena Patinim zlodelima, ali da cela situacija ima i dobre strane.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Kada sam Patu prvi put videla sa nečim u kljunu pretpostavila sam da je kamen, pa potrčala da joj otmem, da se ne udavi. Mislila sam da patke jedu eventualno gliste. Onda se to ponavljalo, i dalje nisam shvatala da imam u dvorištu ubicu puževa. Tada sam počela na nju da motrim iz prikrajka, kaže Radmila.

Pata se puža domogla ponovo. Najpre ga je držala u kljunu i bacala u vazduh, pa dočekivala u kljun. Onda je sa njim otrčala do posude u kojoj se kupa i bacila ga koji minut u vodu.

- Mostrum je puža zapravo davio, terao ga da izađe iz kućice. Kada jadni puž izađe, jer se valjda davi, ona ga izvuče iz vode, baci na travu i pojede. Odvratno je gledati. Kad sam shvatila šta radi, pobegla sam. Na svaki sat nešto iz pravca gde se ona šeta počne da čangrlja. Tada okrenem glavu, umire još jedan puž, kaže Kragujevčanka.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Koliko god joj odvratno bilo što je njena Pata, koja je stigla u dvorište kao poklon prijatelja, zapravo ubica, Radmila je zadovoljna ovogodišnjim cvećem i crnim lukom.

- Imam malu bašticu u kojoj sam skoro 20 godina zalud sadila koješta, puževi mi sve unište. Pojeli su mi i prelepo cveće, čitavo stablo unište usred cvetanja, pa cvet samo padne. Ove godine nigde puža, a svo cveće kao nikada do sada, ovakav luk još nisam imala. Moj ubica puževa toliko je popularan da mi komšinice bacaju u dvorište "svoje" puževe, kojih su im puna dvorišta. Čak su me brat i snaja molili da im pozajmim patke na par dana, jer im puževi sve pojedoše, smeška se vlasnica ubice.

Pata je nakon mesec dana lova na puževe daleko deblja nego njen muž Patak. Dnevno nosi po jedno jaje, a Radmilini ukućani od ovih jaja malo zaziru, jer su sa "pužetinom".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Patak ne lovi, mada je par puta pokušao, bezuspešno. Niko ne zna šta je problem. On preferira kišne gliste. Za večeru bračni par ima kukuruz.

Jedini problem ove četvoročlane porodice sada su prazne kućice sirotih ubijenih puževa. Ima ih oko 80 i Radmila ne zna šta će sa njima.

Stručnjaci za poljoprivredu kažu da su patke "zakon" za puževe, posebno kod organske proizvodnje.

Tako hrana ostaje nezatrovana, jer se zemljište i biljka ničim ne prskaju, a puževa nema. Svima koji imaju male bašte patke su idealno rešenje, a koštaju oko 1.000 dinara za par.

(Marija Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nira

    19. maj 2016 | 11:24

    Ima li ko patku za prodati puževi ,i sve uništiše ovi su moji golaći lakše će ih pojesti.

  • momazver

    19. maj 2016 | 07:52

    E, a da ih ja ovako tamanim, država mi be rebnula od 25.000 do 150.000. Izeš ekologiju. Skupa!A slatki su...pečeni...pa premazani maslinovim uljem i začinima...mljac!

  • ....♡....ivana

    19. maj 2016 | 13:40

    Ovo treba da bude kao saljiv tekst...Ali ga zena pretera...Pa ovo je divlja patka u pitanju i naravno da jede puzeve, u vodi jedu i male ribice...i gliste...Pa sve je to zivo kao i ovaj puz....To je zakon prirode zato zeno ne lupaj previse i pusti patke na miru...I ti verovatno jedes meso , tako da se i ti onda mozes nazvati ,, ubicom,,....Zato ne lupetaj....Patke su mnogo lepe, a uskoro ce ti verovatno i odleteti na neko bolje mesto:-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA