OPREZ, LJUDI, STIGLA VELIKA OPASNOST: Azijski stršljen, UBICA LJUDI, od sada i u Evropi! (FOTO)

Reč je o predatorima koji su dugi tri centimetara, tamne boje i iako manji od velikog azijskog stršljena, ipak sadrže veliku koncentraciju snažnog otrova

  • 7

Smrtonosni azijski stršljen postaje realna opasnost po stanovništvo Velike Britanije, gde je do sada od anafilaktičkog šoka nakon ujeda ovog insekta unrlo najmanje šest ljudi!

AZIJSKI STRŠLJEN PROTIV ŠKORPIONA UBICE: Šta mislite, ko je pobedio u ovoj borbi? (VIDEO)

Reč je o predatorima koji su dugi tri centimetara, tamne boje i iako manji od velikog azijskog stršljena, ipak sadrže veliku koncentraciju snažnog otrova.

Evropa je za njih prvi put čula 2004. godine, kada se sumnjalo da su azijski stršljenovi dopremljeni na najstariji kontinent prenosom keramike iz Kine u Francusku.

Iz Odeljenje za životnu sredinu, hranu i poljoprivredu istakli su da je pojava azijskih stršljenova potvrđena u Britaniji, ali da će se navodi o njihovom dolasku na jug Engleske tek ispitati.

Portparol Nacionalnog udruženja pčelara rekao je da stršljen može da ubije 50 pčela, da remeti eko sistem i redovne pčelarske aktivnosti.

- Činjenica je da je izmenjen biodiverzitet u regionima gde je azijski stršljen primećen, kao i to da je potencijalno smrtonosan za ljude sa alergijskim reakcijama - rekao je on i posavetovao sve pčelare da obrate posebnu pažnju na svoje pčelinjake.

Inače, nekoliko meštana različitih gradova u Britaniji prijavili su da su videli aziske primerke stršljenova.

(Telegraf.rs / Izvor: telegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mixx

    19. maj 2016 | 00:35

    Jednom prilikom doprenjeno mi je 10 hp skenera iz Kine, po otvaranju jedne od kutija na dnu je bila ogromna doduse mrtva bubasvaba. Kada sam je izvadio pincetom imala je krila i nesto veca od 10ak cm. Svi u kancelariji smo se zgrozili. Bila je u uglu stiripora i verovatno u toku transporta umrla od gladi.

  • Joj

    19. maj 2016 | 09:30

    Eto njega kod nas kao zasticena vrsta

  • obilic

    19. maj 2016 | 06:48

    A sta kazna za ubijenog strska Ma imamo i skorpije i crvene mambe koje haraju srbijom. Nego sudbina je takva nema se gde Konacno smo 100 pro u problemu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA