OVO JE NAJSLAĐA I NAJBOLJA BAJKA: Vučić na otvaranju nemačke fabrike Dr Oetker u Šimanovcima

Premijer Srbije je uveren da će država u narednom periodu uspeti da privuče još nemačkih porodičnih kompanija, kao neke od najzdravijih i najuspešnijih kompanija koje vode najviše računa o svojoj budućosti

U Šimanovcima je danas u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića otvorena fabrika Dr Oetker. On je ocenio da je  u pitanju  dobra i velika stvar za Srbiju, kao i pokazatelj da iz Srbije ne dolaze loše teme, već "najbolje i najslađe".

Vučić se u Beogradu sastao sa Hanom

- Pre dve godine, kada smo polagali kamen temeljac za ovu fabriku, to je izgledalo kao slatka bajka, a čuo sam od jednog od novinara da stalno polažemo kamene i govorimo šta će da bude u budućosti, a ona nikako da dođe. Danas imamo čast da vidimo jednu od stvari koju su neki dobri, vredni i marljivi u Srbiji uspeli da naprave, uz pomoć nemačkih prijatelja i investitora - rekao je Vučić na otvaranju i naglasio da je uveren da će Srbija uspeti da privuče još nemačkih porodičnih kompanija.

Premijer je uveren da će Srbija u narednom periodu uspeti da privuče još nemačkih porodičnih kompanija, koje su, kaže, najzdravije i najuspešnije kompanije, koje najviše vode računa o svojoj budućosti.

- Uveren sam da su, birajući Srbiju, izabrali mesto za budućnost - rekao je Vučić.

On je istakao da veruje da će ta kompanija nastaviti sa uspehom da obavljaju taj posao, te da je zadovoljan što će ljudi u Albaniji, Crnoj Gori i Makedoniji, kada budu koristili proizvode te fabrike, moći na njima da vide da su "made in Serbia".

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vučić je naveo i da je uveren da će uskoro u toj fabrici biti pravljena ovsena kaša, a ne u Slovačkoj, te da će to biti dodatni uspeh i podsticaj za sve radnike.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je podsetio da vlada nije dala subvencije kompaniji Dr Oetker, već je malo pomogla oko putne infrastrukure, ali je podvukao da će investitori uvek moći da računaju na pomoć vlade.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Naveo je i da će država raditi na tome da ove godine dođe u prvih 40 mesta na svetskoj biznis listi Svetske banke i da će uspeti da privuče i druge nemačke investirore u našu zemlju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    19. maj 2016 | 19:27

    Veliki dan za nase gardjane, dokle god nam pristizu strani investitori znaci da smo na dobrom putu!

  • PavleP.

    19. maj 2016 | 17:34

    Svetske firme u sve većem broju pristižu u Srbiju.

  • Marko

    19. maj 2016 | 17:44

    Gde su sad kriticari?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA