POŽAR U KANADI NE JENJAVA: Proširio se i na provinciju Saskečuan

Zvaničnik vatrogasne službe iz Alberte Čed Morison rekao je, međutim, da će hladnije vreme i kiša pomoći da se požar stavi pod kontrolu

  • 4

Vatrogasci su danas napredovali u borbi sa šumskim požarom u regionu oko grada Fort Mekmari u severnoj Alberti, ali se zato vatra proširila na susednu provinciju Saskečuan.

VATRA PROGUTALA DOMOVE, MRTVOM GRADU ĆE TREBATI GODINE DA OŽIVI: Najgora prirodna katastrofa u istoriji Kanade (FOTO) (VIDEO)

Zvaničnik vatrogasne službe iz Alberte Čed Morison rekao je, međutim, da će hladnije vreme i kiša pomoći da se požar stavi pod kontrolu, preneo je Rojters.

HOROR SE NASTAVLJA: U poslednja 24 sata, dva nova požara u Alberti (FOTO)

On je ipak rekao na konferenciji za novinare da je požar zahvatio dvostruko veću površinu ove sedmice, proširivši se na više od 505.000 hektara, javio je AFP.

VATRENA STIHIJA SE KREĆE VELIKOM BRZINOM: Evakuišu se radnici naftne industrije, opasnost nije prošla! (VIDEO)

Zbog velikog šumskog požara evakuisano je 88.000 stanovnika grada Fort Mekmarija oko kojeg se nalaze nalazišta bogata naftnim peskom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • predator na grani

    20. maj 2016 | 00:44

    Kako nece da im zapali onaj haaaarp smrdljivi .

  • Petar Pan hihiiii

    20. maj 2016 | 07:50

    Boga mi drugom pravit zlo a dobru se nadat, ne moze nikako. Dobra stara izreka: mozes kako oces, neces dokle oces.... Sta sve koga snaci samo Bog zna, al svako ce za svoje da ispasta.

  • Johan

    20. maj 2016 | 06:41

    U toku je akcija spasimo Jetija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA