Nikoliću čestitaju srpski politički lideri

- Volja građana je takva da se ništa ne sme promeniti u pogledu stabilnosti funkcionisanja institucija u Srbiji - poručila je predsednica Skupštine Srbije, koja zamenjuje predsednika države

  • 1

Predsednica Skupštine Srbije, koja zamenjuje predsednika države, Slavica Ðukić Dejanović čestitala je večeras kandidatu koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislavu Nikoliću pobedu na predsedničkim izborima. Ona je istakla da se dogovor SPS sa Demokratskom strankom o budućoj Vladi neće menjati.

- Volja građana je takva da se ništa ne sme promeniti u pogledu stabilnosti funkcionisanja institucija u Srbiji - rekla je Dejanovićeva.

Ona je dodala da veruje da će Tomislav Nikolić ispoštovati ono što je rekao u predizbornoj kampanji, a to je da će biti predsednik svih građana i da neće doći do nikakvih političkih "pretumbacija".

Ona je rekla da je SPS oko formiranja Vlade napravio dogovor sa DS, koja im je programski vrlo blizak, i poručila da ne veruje da će se tu bilo šta menjati, odnosno da nema razloga da se menja.

KOŠTUNICA: IZBOR NIKOLIĆA VELIKI KORAK KA NEOPHODNIM PROMENAMA

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica čestitao je večeras Tomislavu Nikoliću na izbornoj pobedi za predsednika Srbije. On je Nikoliću poželeo da važan posao predsednika države obavlja na dobrobit Srbije.

- Srbiji su potrebne promene i izbor Nikolića za predsednika Srbije je važan i veliki korak u neophodnim promenama dosadašnjeg režima. U Srbiji građani žive teško i loše, ugroženi su vitalni nacionalni interesi zemlje i biće potrebne prave mudrosti da Srbija pronađe put za izlazak iz ove teške krize - poručio je Koštunica u čestitki Nikoliću.

Koštunica je poželeo Nikoliću i da funkciju predsednika Srbije obavlja na korist svih građana i da sve svoje snage usmeri na zaštitu državnih i nacionalnih interesa Srbije. Koštunica i Nikolić potpisali su pre nekoliko dana sporazum, kojim su se saglasili da postoji sumnja da je na parlamentarnim izborima 6. maja došlo do izborne krađe.

PRINC KARAĐORĐEVIĆ: VERUJEM DA ĆE NIKOLIĆ OPRAVDATI UKAZANO POVERENJE

Princ Aleksandar Karađorđević čestitao je večeras Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije. Princ je izrazio očekivanje da će Nikolić u potpunosti odgovoriti velikim očekivanjima, kako onih koji su mu neposredno poverili svoj glas tako i svih građana Srbije.

- Njegov mandat neće biti lak, ali verujem da će novoizabrani predsednik opravdati ukazano poverenje i svoje značajne sposobnosti na najbolji način angažovati na dobro zemlje. Na tom zadatku verujem da će moći da računa na punu podršku svih kojima je dobrobit i napredak naroda na srcu - i ovde i svuda - poručio je Karađorđević u čestitki upućenoj Nikoliću.

DODIK: POŠTUJEM VOLJU GRAĐANA SRBIJE

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će RS poštovati volju građana Srbije, izraženu na predsedničkim izborima. On je u izjavi Federalnoj televiziji rekao da poraz predsedničkog kandidata Borisa Tadića ne doživljava kao svoj poraz, iako je, kako je rekao, učestvovao u njegovoj kampanji i pružio mu podršku.

On je čestitao pobedu Tomislavu Nikoliću, rekavši da su građani Srbije odlučili.

- Ja poštujem njihovu volju - rekao je Dodik.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA