≫ 

TETOVIRANJE UŽIVO: Hrabra Sanja pod iglama samo za čitaoce i gledaoce TELEGRAFA! (LIVE STREAM)

Sanja će istetovirati latinsku izreku "Ili ću naći put, ili ću ga stvoriti", ali na španskom jeziku

  • 13

Hrabra Beograđanka Sanja Stojanovski odlučila je da se istetovira, i to pred očima čitalaca i gledalaca Telegrafa. Ona će istetovirati latinsku izreku "Ili ću naći put, ili ću ga stvoriti", ali na španskom jeziku, pa će na Sanjinoj podlaktici pisati "Voy a encontrar una namera, o la creare".

Ona za Telegraf kaže da se ne plaši tetoviranja već da je, naprotiv, uzbuđena.

- Nije mi žao što to radim tek sad, jer sam sad dovoljno zrela da znam da to želim. Ova tetovaža je moj moto kojim se vodim u životu, sigurno se neću pokajati zbog nje. Imam u planu još jednu tetovažu, ali to kad dođe vreme - kaže Sanja Stojanovski.

Sanja će ovu izreku istetovirati na Belgrade Tatoo konvencija, a tatu majstor Borko iz Tatu studija "Mjolnir" iz Novog Sada ispričao je za naš portal da ova konvencija služi više da bi se promovisali nego da bi zaradili.

- Mi smo već svi napravili dogovor sa mušterijama i modelima za takmičenje, pa unapred znamo šta radimo. Danas je takmičenje u kategoriji black and gray. Ja tetoviram na modelu jednu erotičnu sliku devojke u crno sivoj boji - priča on.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On objašnjava da je bitno da model bude opušten, kako bi se lakše tetoviralo:

- Ljude pod dejstvom alkohola uglavnom odbijam. Ako je neko nesiguran, onda razgovaramo sa njim da vidimo da li je svestan toga da će nositi tetovažu ceo život.

ŠTA SE DEŠAVA VAŠEM TELU KAD SE TETOVIRATE: Usporeni snimak će vas naježiti (VIDEO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prema njegovim rečima mušterije imaju svakakve zahteve.

- Uglavnom se ne mešamo u njihove odluke. Jedna devojka je, na primer, tražila da joj se iznad polnog organa istetovira: "Pokloni se i počni!" - rekao je Borko i dodao da je danas bolja svest ljudi o tetoviranju, kao i da od ovog posla može da se živi:

- Pre je to bilo povezivano sa kriminalcima i narkomanima, danas više ne. Inače, od ovog posla može lepo da se živi ako se ulaže u njega. Ja imam četvoro dece, izdržavam porodicu i plaćam račune. Ne žalim se. Glavni problem je taj što zakon nije uredio tetoviranje, pa salone moramo otvaramo kao udruženja ili klubove.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Organizatot ove konvencije Vladimir Petrović, navodi za naš portal da je ovo treća sezona ove manifestacije.

- Postoje dve konvencije, jedna u Novom Sadu a druga u Beogradu. Konvencija okuplja najbolje tatu majstore iz Srbije ali i iz sveta. Da bi predstavili svoj rad dolazi mnogo stranaca. Na ovoj konvenciji imamo gosta iz Španije koji dolazi samo kod nas i izlaže u Atlanti - navodi Petrović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

I on dodaje da tetoviranje nije uređeno zakonom, ali da se poslednjih godina intezivno radi na tome da se prizna njihova delatnost, kako bi lakše poslovali.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pored Sanje, yatekli smo i jednu Mariju kako se tetovira. Prva tetovaža - zmaj, na njenom telu osvanula je 2004. godine i ne planira da stane.

- Nemam ništa ni protiv tetoviranja lica. Jedino nikad ne bih kukasti krst na sred tela istetovirali - rekla je Marija za naš portal.

A kako nastaje Sanjina tetovaža gledajte UŽIVO na Telegrafu! 

Instalirajte OVU aplikaciju i saznajte kako bi vam STAJALA TETOVAŽA (VIDEO)

Belgrade Tatoo konvencija, u okviru koje će nastati i Sanjina tetovaža, festival je tatoo umetnosti koji počinje danas i traje do 22. maja u  SC Sinđelić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ovaj događaj okupiće sve ljubitelje tetovaža koji žele da doprinesu razvijanju tattoo umetnosti u Srbiji. 

Inače, škola za tetoviranje postoji samo u  Nemačkoj i Americi. U Srbiji je to na bazi šegrtovanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA