Čanak: Nema promena u dogovoru o vladi DS i SPS

Razlog je vrlo jednostavan, mi se nismo okuplili da formiramo vladu po svaku cenu, već da se napravi koalicija koja će povesti zemlju putem evropskih integracija, kaže lider Lige socijaldemokrata Vojvodine

  • 1

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kaže da ne očekuje da će rezultat predsedničkih izbora uticati na formiranje vladajuće većine koja će biti okupljena oko DS i SPS. Prema njegovim rečima, treba insistirati na tome da novu Vladu Srbije formira ona parlamentarna većina koja je 6. maja dobila poverenje građana na izborima.

- Ja sam uveren da sama odluka da se pravi vlada toga tipa nije bila odluka koja je ovim na bilo koji način pomućena. Razlog je vrlo jednostavan, mi se nismo okuplili da formiramo vladu po svaku cenu, već da se napravi koalicija koja će povesti zemlju putem evropskih integracija. Ne vidim zašto bi se taj kurs, što se tiče vlade, menjao - rekao je Čanak.

On je objasnio da je rezultat predsedničkih izbora "nešto sasvim drugo" u odnosu na rezultat parlamentarnih izbora na kojima su stranke koje čine aktuelnu većinu dobile podršku građana.

- Nemojte zaboraviti da smo pre dve nedelje imali parlamentarne izbore na svim nivoima. Ovo je nešto sasvim drugo: građani su većinski želeli da Boris Tadić ne obavlja više predsedničku funkciju. Tomislav Nikolić je sada tu, ne mislim da je to dobro za zemlju, ali to je volja građana i videćemo kako će se stvari odvijati - objasnio je Čanak.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sava savanovic

    21. maj 2012 | 18:21

    Ko tebe pita,debeli skote,koji bi zabrano sve partije da bi imao 3 poslanika.Cega se pametni stide glupi se ponose,koja ste vi partija da utivete na odluku o vladi.Cuti vec jednom,pametniji si kad sviras tamburicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA