Pastor: Ne odustajemo od vlade s Tadićevim DS-om

Naši stavovi se ne menjaju ni za milimetar, bilo kakve insinuacije u odnosu na prekrajanje parlamentarne većine mogu biti samo nečija razonoda, poručio lider Saveza vojvođanskih Mađara

  • 0

Lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor ocenio je pobedu Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima kao iznenađenje i saopštio da će se SVM držati dogovora sa Demokratskom strankom.

- Poštovali smo dogovor, podršku Tadiću smo uputili dan ranije od roka na koji smo se obavezali. Time smo poslali poruku onima koji su mene podržali u prvom krugu da glasaju za Borisa Tadića. Naši stavovi se ne menjaju ni za milimetar, a bilo kakve insinuacije u odnosu na prekrajanje parlamentarne većine mogu biti samo nečija razonoda - rekao je Pastor.

Pastor je podsetio da je SVM samo na izborima 1996. godine osvojio više glasova nego na poslednjim izborima, ako se uzmu u obzir samostalni nastupi te manjinske stranke.

- To je izvanredan izborni rezultat. Prema našim izvorima, u drugom krugu pokrajinskih izbora osvojili smo još četiri mandata, a u lokalnim samoupravama nameravamo da budemo strateški partneri DS - dodao je Pastor.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA