Zukorlić: Presudili su glasovi Bošnjaka

Glavnog muftiju Islamske zajednice u Srbiji raduje Nikolićeva pobeda na izborima, smatra da će s njim moći da sarađuje

  • 2

Glavni muftija islamske zajednice u Srbiji Muamer eZukorlić kaže da ga raduje pobeda lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima. On je, komentarišući rezultate drugog kruga izbora, rekao da je uveren da su izbore u Srbiji odlučili glasovi Bošnjaka, pa i oko 65 hiljada glasova koje je on osvojio u prvom krugu predsedničkih izbora 6. maja.

- Presudili su glasovi koje je na prošlim predsedničkim izborima Boris Tadić dobio od nas Bošnjaka. Sad ih je izgubio i za toliko je izgubio i izbore. Pogledajte brojke, mislim da je nesporno da su upravo ti glasovi presudili. U stvari, Tadić je presudio i sam sebi, jer nije ispunio obećanja bošnjačkom narodu, pre svega oko jedinstva Islamske zajednice u Srbiji. I sada je definitivno kažnjen - istakao je muftija Zukorlić.

On tvrdi da je za njega "prihvatljivo ono što je Nikolić govorio u poslednje vreme".

- Od Nikolića ne možemo previše očekivati, ali treba ga pustiti da vidimo kako će se ponašati. Ja mislim da je on bolja varijanta i za Bosnu, i za Sandžak i za Bošnjake uopšte, jer je iskreniji čovek. Uvek ćete znati na čemu ste. On će zbog svoje prošlosti biti pod svetlima i međunarodne zajednice i domaće javnosti. On će morati da se dokazuje, što smatram pozitivnim i za Bošnjake i za BiH - procenio je Zukorlić.

Muftija Zukorlić ne očekuje nikakvo radikalno delovanje prema BiH, Sandžaku i Kosovu.

- Nikolić je u karijeri jako puno naučio. Sada bolje razume i kontekst. Osim toga, ostao je dosledan proevropskoj politici uprkos osporavanjima i satanizaciji. No, svakako mislim da je pobeda Nikolića dobra za demokratiju u Srbiji - istakao je glavni muftija Islamske zajednice.

(M. S. / e-novine.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucky

    21. maj 2012 | 04:01

    Znao sam da su posle amera bosnjaci ponajgluplji u svetu i okolini??!! Berovati Nikolicu to je isto ko pustiti vuka da ovce cuva, jer vuk (Nikolic) dlaku menja, ali Ljubav prema rvatima i bosnjam je ne promenljiva!

  • Vladimir

    21. maj 2012 | 03:51

    Ceo Pazar Tomi psuje majku cetnicku! U Pazaru ni glas nije dobio od muslimana. Oni su glasali za Tadica a mi Srbi za Srbina!!! Sve cestitke!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA