≫ 

ČUVENA SRPSKA DOKTORKA TVRDI: Čuvanje matičnih ćelija je nepotrebno bacanje para! (FOTO)

Ona navodi da u svetu postoji više od 20 miliona potencijalnih donora, pa je mogućnost da se pronađe podudaran donor za 20.000 transplatacija godišnje veća od 90 odsto

  • 18

Doktorka Nadežda Basara, direktorka Interne klinike "Malteški vitezovi" u Flensburgu, u Nemačkoj, tvrdi da nije potrebno čuvati matične ćelije iz pupčane vrpce radi transplatacije u slučaju teške bolesti.

- Čuvanje matičnih ćelija iz pupčane vrpce beba nepotrebno je bacanje novca - rekla je Basara u intervjuu podgoričkom listu "Pobjeda" i navodi da u svetu postoji više od 20 miliona potencijalnih donora, pa je mogućnost da se pronađe podudaran donor za 20.000 transplatacija godišnje veća od 90 odsto.

KOD NJE LJUDI NE UMIRU: Ovo je žena koja je izlečila Dekija Pantelića i Željka Mitrovića od raka (FOTO)

Prema rečima Basare, porekom iz Crne Gore, poznate po veoma uspešnom lečenju leukemijskih i drugih teških bolesti, svaka zemlja pri zavodu za transfuziju krvi treba da ima banku potencijalnih donora matičnih ćelija, koje se dobijaju tipizacijom odraslih osoba od 18 do 50 godina, a koja bi bila uključena u svetsku banku podataka.

Foto: Promo Foto: Promo

Doktorka Basara, takođe, tvrdi da se "na Balkanu" mnogo greši u dijagnostifikovanju teških bolesti. Po njenim rečima, ne ispituju se svi faktori, važni za primenu određenih terapija.

DR NADA BASARA ZA ISTORIJU SRPSKE MEDICINE: Izlečenje leukemije matičnim ćelijama! (VIDEO)

Ona je navela da je u 2015. godini na svojoj klinici imala 10 teških bolesnika iz Crne Gore, upućenih preko Fonda zdravstva, i da je kod svih uspešno obavljena transplatacija matičnih ćelija.

PrintSkrin: YouTube/chrychek PrintSkrin: YouTube/chrychek

Doktorka Basara, takođe, upozorava da ulje kanabisa "nije nikakav lek, niti terapija u lečenju malignih bolesti".

- Više puta sam u poslednjih godinu dana u medijima jasno stavila do znanja da ulje kanabisa nije nikakav lek, niti terapija u lečenju malignih bolesti. Zašto bolesnici posle uzimanja ulja kanabisa dolaze kod mene i mole da ih primim?! Većina ga je uzimala i po godinu dana, ali nije pomogao, već se samo pogoršalo stanje odgađanjem savremenog lečenja. Dosta njih uzimanje opravdava hvatanjem za poslednju slamku, a nisu svesni da je to samo droga, koja kroz stanje svesti kratkotrajno ublažava bol ili mučninu. Lekarsko društvo i komora Nemačke su se oglasili i zapretili tužbom Ministarstvu zdravlja, ako dozvole da se ulje kanabisa registruje kao medikament - rekla je Basara u intervjuu koji je izašao u "Pobjedi".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    23. maj 2016 | 08:28

    Bravo,bravo doktorka sve sto ste rekli apsolutno je tačno samo da vidimo sad komentare raznoraznih prevaranata tj alternativaca

  • mama

    23. maj 2016 | 07:41

    Да се вратим на Др. Надежду. Хвала вам докторка за сваку спашену особу на овоме свјету и вама и вашим колегама великим Јунацима и Борцима данашњице

  • ÔDragan

    23. maj 2016 | 08:49

    Ona nije srpska'dr,vec je crnogorka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA